Filtry

Marki

Typ

Pasztety drobiowe i pasztetowe luksusowe

3 produkty w kategorii

z 1

Sortuj po:

Najpopularniejsze

Indykpol Samo dobro Pasztet z indyka 210 g
0,21 kg
35,67 zł/1 kg
7,49 zł
Drobimex Pasztet francuski classic 150 g
0,15 kg
16,60 zł/1 kg
2,49 zł
PASZTETOWA WĘDZONA 200 g
0,2 kg
22,50 zł/1 kg
4,50 zł

z 1

Pasztetowa różnorodność – poznaj smak sprawdzonych receptur

 

Pasztet to potrawa znana już od starożytności, a w Polsce przyrządzana i lubiana od dobrych setek lat. Pasztet wyrabia się z jednolitej masy przygotowanej z mięsa, w tym również drobiowego i dziczyzny, oraz podrobów i grzybów, warzyw i – naturalnie – przypraw. Pasztet doprawia się zwykle pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową, solą, cukrem. Do pasztetów drobiowych znakomicie pasuje ponadto dodatek żurawiny.

 

Polskie i francuskie – najlepsze pasztety

 

Receptury na pasztety są różne. Domowe pasztety zwykle były pieczone, a wierzchnia, przypieczona skórka upodabniała je do bochenków chleba. Pasztety można robić też jednak na inne sposoby (i nie wszystkie są pieczone). Oprócz polskich receptur popularne i pyszne są francuskie przepisy na pasztet. A może porównasz obie wersje i wybierzesz swoją ulubioną?

 

Niezależnie od przepisu, dobry pasztet powinien być odpowiednio, harmonijnie przyprawiony, lekko pikantny, ale nie palący. Powinien być kremowy w konsystencji, ale nie nazbyt lepiący. Najbardziej smakuje – i najlepiej się kroi – zwarty pasztet.

 

Oczywiście oprócz pasztetów, które się kroi, dziś bez problemu znajdziesz również pasztety o konsystencji idealnej do smarowania chleba.

 

W naszej ofercie znajdziesz produkty takich marek jak: