Filtry

Marki

Typ

Pasztety drobiowe i pasztetowe luksusowe

Znaleziono: 9 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

0,21 kg

35,67 zł/1 kg

7,49 zł

0,3 kg

13,33 zł/1 kg

4,00 zł

0,2 kg

22,50 zł/1 kg

4,50 zł

0,08 kg

81,13 zł/1 kg

6,49 zł

0,08 kg

81,13 zł/1 kg

6,49 zł

0,08 kg

81,13 zł/1 kg

6,49 zł

0,08 kg

81,13 zł/1 kg

6,49 zł

0,08 kg

81,13 zł/1 kg

6,49 zł

0,08 kg

81,13 zł/1 kg

6,49 zł

z 1

Pasztetowa różnorodność – poznaj smak sprawdzonych receptur

 

Pasztet to potrawa znana już od starożytności, a w Polsce przyrządzana i lubiana od dobrych setek lat. Pasztet wyrabia się z jednolitej masy przygotowanej z mięsa, w tym również drobiowego i dziczyzny, oraz podrobów i grzybów, warzyw i – naturalnie – przypraw. Pasztet doprawia się zwykle pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową, solą, cukrem. Do pasztetów drobiowych znakomicie pasuje ponadto dodatek żurawiny.

 

Polskie i francuskie – najlepsze pasztety

 

Receptury na pasztety są różne. Domowe pasztety zwykle były pieczone, a wierzchnia, przypieczona skórka upodabniała je do bochenków chleba. Pasztety można robić też jednak na inne sposoby (i nie wszystkie są pieczone). Oprócz polskich receptur popularne i pyszne są francuskie przepisy na pasztet. A może porównasz obie wersje i wybierzesz swoją ulubioną?

 

Niezależnie od przepisu, dobry pasztet powinien być odpowiednio, harmonijnie przyprawiony, lekko pikantny, ale nie palący. Powinien być kremowy w konsystencji, ale nie nazbyt lepiący. Najbardziej smakuje – i najlepiej się kroi – zwarty pasztet.

 

Oczywiście oprócz pasztetów, które się kroi, dziś bez problemu znajdziesz również pasztety o konsystencji idealnej do smarowania chleba.

 

W naszej ofercie znajdziesz produkty takich marek jak: