Filtry

Marki

Typ

Parówki drobiowe

15 produktów w kategorii

z 1

Sortuj po:

Najpopularniejsze

Indykpol Parówki klasyczne z indyka 215 g (6 sztuk)
0,215 kg
16,23 zł/1 kg
3,49 zł
Tarczyński Naturalnie Parówki 100% z szynki 200 g (2 x 100 g)
2 szt.
3,45 zł/1 szt.
6,89 zł
Indykpol Parówki z indyka z serem 215 g (6 sztuk)
0,215 kg
16,23 zł/1 kg
3,49 zł
Indykpol Parówki Jedynki classic 200 g
0,2 kg
23,45 zł/1 kg
4,69 zł
Indykpol Parówki Ulubione 205 g (5 sztuk)
0,205 kg
15,56 zł/1 kg
3,19 zł
Indykpol Parówki Jedynki z serem 200 g
0,2 kg
23,45 zł/1 kg
4,69 zł
Berlinki Parówki z indyka 250g
0,25 kg
24,36 zł/1 kg
6,09 zł
Tarczyński Parówki z fileta z kurczaka 180 g (2 x 90 g)
0,18 kg
26,06 zł/1 kg
4,69 zł
4,99 zł
PROMOCYJNA CENA
Tarczyński Naturalnie Parówki 100% z kurczaka 160 g (2 x 80 g)
0,16 kg
43,06 zł/1 kg
6,89 zł
Drobimex Serdelki z kurcząt 285 g
0,285 kg
14,70 zł/1 kg
4,19 zł
Parówki Sielskie z mięsem z piersi kurczaka
0,25 kg
26,00 zł/1 kg
6,50 zł
Berlinki Parówki z kurczaka 250 g
0,25 kg
23,96 zł/1 kg
5,99 zł
Indykpol Parówki Indykpolki z piersią indyka 180 g
0,18 kg
22,17 zł/1 kg
3,99 zł
Indykpol Kiełbasa Jedynki Kiełbanos 200 g
0,2 kg
30,95 zł/1 kg
6,19 zł
Indykpol Parówki Jedynki chillove 200 g
0,2 kg
30,95 zł/1 kg
6,19 zł

z 1

Parówki drobiowe – smaczne źródło białka

Jeśli nie przepadasz za tradycyjnym mięsem albo w szczególny sposób dbasz o dietę, parówki drobiowe będą dla ciebie doskonałą alternatywą dla parówek klasycznych. Są mniej kaloryczne niż parówki wieprzowe, mają delikatny smak i przyjemną dla podniebienia konsystencję. W diecie są źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego, który ułatwia wchłanianie niektórych witamin. Parówki drobiowe zawierają też pewne ilości tiaminy, niacyny, witaminy B12, a także cynku i fosforu.

W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór parówek drobiowych z mięsem kurczaka lub indyka znanych i lubianych marek, takich jak:

Parówki z kurczaka lub z indyka – z czym je komponować?

Parówki drobiowe, podobnie jak te tradycyjne, smakują zarówno na zimno (z musztardą, chrzanem, greckim sosem tzatziki albo ketchupem), jak i poddane obróbce termicznej: podgrzane albo zapieczone w cieście francuskim lub naleśnikowym. Znakomicie zastępują kiełbasę lub mięso w rozmaitych daniach kuchni polskiej i światowej, m.in.:

  • w zupach (fasolowej, kapuśniaku, grochówce),
  • w bigosie,
  • w leczo,
  • w fasolce po bretońsku.

Ich smak wyjątkowo dobrze komponuje się z sosami na bazie pomidorów i rozmaitymi dipami. Sprawdzą się jako dodatek do zapiekanek makaronowych, omletów jajecznych albo ziemniaczanych i grillowanych szaszłyków. Wykorzystuje się je również jako dodatek do sushi albo roladek z serkiem śmietankowym na cieście do meksykańskiej tortilli.