Filtry

Marki

Typ

Parówki drobiowe

Znaleziono: 15 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

2 szt.

2,90 zł/1 szt.

5,79 zł
6,89 zł
-16%

0,215 kg

17,16 zł/1 kg

3,69 zł

0,215 kg

17,16 zł/1 kg

3,69 zł

0,2 kg

23,45 zł/1 kg

4,69 zł

0,23 kg

42,57 zł/1 kg

9,79 zł

0,2 kg

23,45 zł/1 kg

4,69 zł

0,18 kg

26,06 zł/1 kg

4,69 zł
4,99 zł
Promocja

0,16 kg

36,19 zł/1 kg

5,79 zł
6,89 zł
-16%

0,16 kg

30,56 zł/1 kg

4,89 zł
5,69 zł
-14%

0,2 kg

30,45 zł/1 kg

6,09 zł

0,6 kg

17,48 zł/1 kg

10,49 zł

0,25 kg

24,36 zł/1 kg

6,09 zł

0,25 kg

23,96 zł/1 kg

5,99 zł

0,18 kg

22,17 zł/1 kg

3,99 zł

1 szt.

5,89 zł

z 1

Parówki drobiowe – smaczne źródło białka

Jeśli nie przepadasz za tradycyjnym mięsem albo w szczególny sposób dbasz o dietę, parówki drobiowe będą dla ciebie doskonałą alternatywą dla parówek klasycznych. Są mniej kaloryczne niż parówki wieprzowe, mają delikatny smak i przyjemną dla podniebienia konsystencję. W diecie są źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego, który ułatwia wchłanianie niektórych witamin. Parówki drobiowe zawierają też pewne ilości tiaminy, niacyny, witaminy B12, a także cynku i fosforu.

W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór parówek drobiowych z mięsem kurczaka lub indyka znanych i lubianych marek, takich jak:

Parówki z kurczaka lub z indyka – z czym je komponować?

Parówki drobiowe, podobnie jak te tradycyjne, smakują zarówno na zimno (z musztardą, chrzanem, greckim sosem tzatziki albo ketchupem), jak i poddane obróbce termicznej: podgrzane albo zapieczone w cieście francuskim lub naleśnikowym. Znakomicie zastępują kiełbasę lub mięso w rozmaitych daniach kuchni polskiej i światowej, m.in.:

  • w zupach (fasolowej, kapuśniaku, grochówce),
  • w bigosie,
  • w leczo,
  • w fasolce po bretońsku.

Ich smak wyjątkowo dobrze komponuje się z sosami na bazie pomidorów i rozmaitymi dipami. Sprawdzą się jako dodatek do zapiekanek makaronowych, omletów jajecznych albo ziemniaczanych i grillowanych szaszłyków. Wykorzystuje się je również jako dodatek do sushi albo roladek z serkiem śmietankowym na cieście do meksykańskiej tortilli.