Filtry

Marki

Typ

Kiełbasy z mięsa

13 produktów w kategorii

z 1

Sortuj po:

Najpopularniejsze

Goodvalley Kiełbasa 100% mięsa 400 g
0,4 kg
42,48 zł/1 kg
16,99 zł
Morliny Kiełbasa śląska 735 g
0,735 kg
28,01 zł/1 kg
20,59 zł
Nasze Rarytasy Kiełbaski śląskie wędzone parzone 300 g
0,3 kg
28,97 zł/1 kg
8,69 zł
Olewnik Kiełbasa podwawelska z szynki 500 g
0,5 kg
46,38 zł/1 kg
23,19 zł
Madej Wróbel Kiełbasa ze świniobicia 0,5 kg
0,5 kg
25,98 zł/1 kg
12,99 zł
14,19 zł
PROMOCYJNA CENA
Morliny Kiełbasa głogowska z szynki 540 g
0,54 kg
38,13 zł/1 kg
20,59 zł
Nasze Rarytasy Kiełbasa gospodarza 300 g
0,3 kg
33,83 zł/1 kg
10,15 zł
Krakus Kiełbasa Śląska 550 g
0,55 kg
28,71 zł/1 kg
15,79 zł
Madej Wróbel Kiełbasa śląska na ruszt 0,6 kg
0,6 kg
21,98 zł/1 kg
13,19 zł
Madej Wróbel Kiełbasa śląska z szynki 0,48 kg
0,48 kg
34,56 zł/1 kg
16,59 zł
Morliny Kiełbasa morlińska z szynki 540 g
0,54 kg
22,94 zł/1 kg
12,39 zł
Madej Wróbel Kiełbasa sołtysa 0,48 kg
0,48 kg
27,06 zł/1 kg
12,99 zł
Madej Wróbel Kiełbasa z gospody
26,99 zł/1 kg
26,99 zł

z 1

Kiełbasa mięsna – źródło przyswajalnego białka i żelaza

Kiełbasy mięsne charakteryzują się dużą zawartością białka, są też tłustsze od kiełbas drobiowych. Warto jednak pamiętać, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, zatem jego obecność zdecydowanie wpływa na intensywność smaku i walory aromatyczne kiełbasy. Im tłustsza kiełbasa, tym wyższa w niej zawartość sodu, który reguluje ciśnienie krwi oraz potasu, pierwiastka, który ma duże znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i pracy mięśni. Kiełbasy wieprzowe zawierają znaczne ilości dobrze przyswajalnego żelaza, cynku oraz witamin z grupy B oraz witaminy E.

Jaką kiełbasę mięsną wybrać?

Wybór najlepszej kiełbasy to kwestia indywidualnego smaku. Cienkie kiełbaski sprawdzą się jako przystawka lub przekąska podczas wycieczki, grubsze – jako dodatek do ciepłych potraw kuchni staropolskiej i współczesnej. W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór doskonałych kiełbas mięsnych, w tym:

  • frankfurterki – wywodzące się z kuchni niemieckiej krótkie, cienkie kiełbasy, najczęściej wędzone i parzone,
  • kiełbasa podwawelska – średnio rozdrobniona wieprzowa kiełbasa wędzona,
  • kiełbasa śląska – średnio rozdrobniona, wędzona i parzona,
  • kiełbasa gospodarza – średnio rozdrobniona, parzona, wędzona i pieczona,
  • kiełbasa krucha od szwagra – kiełbasa wędzona, parzona i podsuszana,
  • kiełbasa głogowska – charakteryzuje ją wyczuwalny, silny smak wędzonki, czosnku i pieprzu,
  • kiełbasa sołtysa – ma stałą, zwartą konsystencję i aromat czosnku.

W naszym asortymencie znajdziesz kiełbasy swoich ulubionych producentów: