Marki
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Kojarzona przede wszystkim jako nieodłączny element tradycyjnego żurku. Kiełbasa biała sprawdza się również w postaci pieczonej – znakomicie komponuje się z grubo krojoną cebulą, boczkiem i musztardą francuską. Niektóre przepisy proponują zapieczenie białej kiełbasy w piwie z dodatkiem ziaren gorczycy, majeranku i cebuli z czosnkiem. Warto pamiętać przy tym, że taka potrawa smakuje najlepiej tuż po wyjęciu z piekarnika, na gorąco.
Równie apetyczna i aromatyczna jest kiełbasa biała pieczona z fasolą, wzbogacona o smak pomidorków koktajlowych i suszonych śliwek. Gotowaną białą kiełbasę podawaj zawsze na ciepło, z dodatkiem tartego chrzanu, musztardy albo ćwikły.
W naszej ofercie znajdziesz doskonałe w smaku kiełbasy białe takich producentów, jak:
Sezon letnich spotkań przy grillu bez kiełbasy? Dla wielu miłośników grillowania to nie do pomyślenia. Jeśli należysz do grupy miłośników kiełbasy z rusztu, z pewnością docenisz smak wyselekcjonowanych przez nas produktów.
Kiełbasę grillową możesz przygotować na wiele sposobów, łącząc jej smak i aromat ze smakiem sezonowych warzyw i rozmaitych rodzajów mięsa. Szykując spotkanie przy grillu, możesz – obok klasycznej kiełbasy nacinanej – zaproponować swoim gościom:
W polskiej kuchni zastosowanie mają różne rodzaje kiełbas. Inne sprawdzają się jako dodatek do kanapek, inne do pizzy, bigosu czy lecza. Sięgamy również po kiełbasy białe, które znakomicie pasują do żuru lub zupy chrzanowej. W Polsce kochamy grillowanie – przygotowujemy tak różne potrawy, a potrzebne są do tego kiełbasy grillowe.
Dla różnych rodzajów takich produktów można znaleźć rozmaite zastosowanie. Z bogatym asortymentem takich artykułów można się zapoznać w kategorii Kiełbasy białe i grillowe na carrefour.pl.
Ten produkt możemy kojarzyć przede wszystkim ze świętami wielkanocnymi, kiedy to w wielu polskich domach spożywa się wspomniany żurek czy zupę chrzanową. W praktyce jednak kiełbasa biała ma zastosowanie w różnych potrawach – może być składnikiem zapiekanki, klopsików, tarty, a nawet można nią nadziewać schab. W wielu domach białą kiełbasę się po prostu gotuje i spożywa z dodatkami, takimi jak musztarda, ketchup i nie tylko.
Z czego wynika to, że białe kiełbasy mają taki kolor? Otóż to naturalna barwa połączenia produktów, z których powstaje – mięsa i tłuszczu. Dopiero po sparzeniu produkt staje się szary.
Produkty z grilla mogą smakować znakomicie, a jednym z tych, które trafiają na niego najczęściej, jest kiełbasa. Odpowiednia nie powinna być ani zbyt chuda, ani zbyt tłusta, dlatego dobrym wyborem może być produkt wykonany z mięsa wieprzowego. Warto, aby kiełbasy grillowe były w naturalnym jelicie, a nie w sztucznej osłonce. Co więcej – można wykorzystać tutaj również białą kiełbasę, ale przed rozpoczęciem grillowania warto ją podgotować.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies