Filtry

Marki

Kabanosy tradycyjne

Wszystkie produkty w Kabanosy tradycyjne: znaleziono 0 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

Brak wyników dla podanych kryteriów

Kabanosy – sycąca przekąska i znakomita przystawka

Kabanosy to cienkie, długie kiełbaski, starannie wysuszone i uwędzone. Sprawdzają się przede wszystkim jako szybka i sycąca przekąska wszędzie tam, gdzie przygotowanie skomplikowanych potraw jest raczej trudne: podczas przerwy w pracy, na wycieczce, podczas długich wędrówek i w podróży. W naszej ofercie znajdziesz:

  • kabanosy wieprzowe,
  • kabanosy drobiowe,
  • kabanosy wieprzowo-wołowe,
  • kabanosy z indyka z wieprzowiną,
  • kabanosy z cielęciną,
  • kabanosy z chili,
  • kabanosy z pepperoni,
  • kabanosy z serem,
  • kabanosy z boczkiem,
  • kabanosy z gęsiną.

Kabanosy sprawdzą się również jako dodatek do rozmaitych potraw, zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zrobić z nich wyśmienite koreczki, nadzienie do pikantnych pierożków, rozmaite sałatki lub dodać je do zapiekanki, jajecznicy, pizzy, fasolki po bretońsku lub zapiec je w cieście francuskim. Kabanosy znakomicie komponują się z serami – szczególnie białym typu feta albo kozim, ciecierzycą czy oliwkami.

Wśród oferowanych przez nas produktów znajdziesz kabanosy takich marek, jak:

Kabanosy – nie tylko smaczne, lecz także zdrowe

Podobnie jak inne kiełbasy suche, kabanosy są bogatym źródłem białka i tłuszczów. Zawierają minerały, w tym potas, magnez i żelazo, a także witaminy, szczególnie te z grupy B.

Wybierając kabanosy, zwróć uwagę na ich konsystencję – im bardziej kruche przy łamaniu, tym wyższa jest ich jakość.

Najlepsze kabanosy


Mogą stanowić przekąskę w czasie pracy, na imprezie, w podróży, ale nie tylko. Kabanosy to produkt, który od dawna cieszy się zainteresowaniem wśród Polaków. Dostępne są różne ich rodzaje, mogą mieć przeróżny smak. Są lubiane zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych, a zrobione mogą być z różnego rodzaju mięsa. Z bogatym asortymentem takich produktów można się zapoznać w kategorii Kabanosy na carrefour.pl

Kabanosy – co to za produkt?


Kabanosy są przekąską, która pierwotnie powstawała z mięsa wieprzowego, ale obecnie te długie batony cienkiej, suchej kiełbasy mogą być zrobione z mięsa kurczaka, koniny, cielęciny, strusia i nie tylko, a najczęściej zawierają ich dodatek. Produkt ten ma równomiernie pomarszczoną powierzchnię, a jego kolor to najczęściej ciemnoczerwony, chociaż może być również jaśniejszy. 
Co ciekawe, kabanosy suche nie są artykułem, który pojawił się na naszych stołach niedawno. Były spożywane już w latach 20. XX wieku. Już wtedy były dostępne różne odmiany regionalne kabanosów. Kilkadziesiąt lat później stały się one już polską specjalnością eksportową.


Kabanosy – jakie wybrać?


Wieprzowina jest mięsem najczęściej wykorzystywanym do produkcji kabanosów, natomiast jeśli odpowiada nam inne, to bez większych problemów znajdziemy taką przekąskę. Może to być artykuł z indyka z wieprzowiną, kabanosy suche cielęce z dodatkiem drobiu, wieprzowo-wołowe, drobiowo-wieprzowe, z gęsiną, cielęciną i nie tylko. 
Jeśli zależy nam na konkretnym mięsie, to warto sprawdzić, jaki jest jego udział w składzie produktu. Po otwarciu opakowania zwróć uwagę na to, po jakim czasie produkt powinien być spożyty. 

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu