Filtry

Marki

Typ

Kabanosy tradycyjne

Znaleziono: 45 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

5
99
 

0,105 kg

57,05 zł/1 kg

5
99
 

0,105 kg

57,05 zł/1 kg

17
19
 

0,18 kg

95,50 zł/1 kg

15
39
 

0,15 kg

102,60 zł/1 kg

8   
19
6
64
 

0,095 kg

69,89 zł/1 kg

-19%
5
99
 

0,09 kg

66,56 zł/1 kg

5
99
 

0,09 kg

66,56 zł/1 kg

6
49
 

0,095 kg

68,32 zł/1 kg

6
89
 

0,105 kg

65,62 zł/1 kg

6
89
 

0,105 kg

65,62 zł/1 kg

6
49
 

0,095 kg

68,32 zł/1 kg

10
29
 

0,1 kg

102,90 zł/1 kg

8   
19
6
64
 

0,095 kg

69,89 zł/1 kg

-19%
9   
60
8
99
 

0,13 kg

69,15 zł/1 kg

Promocja
15
39
 

0,15 kg

102,60 zł/1 kg

11
69
 

0,22 kg

53,14 zł/1 kg

11
69
 

0,22 kg

53,14 zł/1 kg

11
39
 

0,3 kg

37,97 zł/1 kg

9
99
 

0,105 kg

95,14 zł/1 kg

11
39
 

0,3 kg

37,97 zł/1 kg

3
00
 

0,05 kg

60,00 zł/1 kg

9
30
 

0,105 kg

88,57 zł/1 kg

10
19
 

0,1 kg

101,90 zł/1 kg

9
60
 

0,13 kg

73,85 zł/1 kg

5
99
 

0,12 kg

49,92 zł/1 kg

3
00
 

0,05 kg

60,00 zł/1 kg

8   
19
6
64
 

0,095 kg

69,89 zł/1 kg

-19%
9   
60
8
99
 

0,13 kg

69,15 zł/1 kg

Promocja
5
99
 

0,12 kg

49,92 zł/1 kg

3
00
 

0,05 kg

60,00 zł/1 kg

5
99
 

0,12 kg

49,92 zł/1 kg

3
00
 

0,05 kg

60,00 zł/1 kg

5
99
 

0,1 kg

59,90 zł/1 kg

5
99
 

0,12 kg

49,92 zł/1 kg

13
49
 

0,16 kg

84,31 zł/1 kg

11
20
 

0,115 kg

97,39 zł/1 kg

9
99
 

0,1 kg

99,90 zł/1 kg

9
09
 

0,115 kg

79,04 zł/1 kg

7
69
 

0,115 kg

66,87 zł/1 kg

7
79
 

0,115 kg

67,74 zł/1 kg

7   
19
6
49
 

0,105 kg

61,81 zł/1 kg

-10%
7   
19
6
49
 

0,105 kg

61,81 zł/1 kg

-10%
9
09
 

0,115 kg

79,04 zł/1 kg

8   
89
6
49
 

0,105 kg

61,81 zł/1 kg

-27%
8   
89
6
49
 

0,105 kg

61,81 zł/1 kg

-27%

z 1

Kabanosy – sycąca przekąska i znakomita przystawka

Kabanosy to cienkie, długie kiełbaski, starannie wysuszone i uwędzone. Sprawdzają się przede wszystkim jako szybka i sycąca przekąska wszędzie tam, gdzie przygotowanie skomplikowanych potraw jest raczej trudne: podczas przerwy w pracy, na wycieczce, podczas długich wędrówek i w podróży. W naszej ofercie znajdziesz:

  • kabanosy wieprzowe,
  • kabanosy drobiowe,
  • kabanosy wieprzowo-wołowe,
  • kabanosy z indyka z wieprzowiną,
  • kabanosy z cielęciną,
  • kabanosy z chili,
  • kabanosy z pepperoni,
  • kabanosy z serem,
  • kabanosy z boczkiem,
  • kabanosy z gęsiną.

Kabanosy sprawdzą się również jako dodatek do rozmaitych potraw, zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zrobić z nich wyśmienite koreczki, nadzienie do pikantnych pierożków, rozmaite sałatki lub dodać je do zapiekanki, jajecznicy, pizzy, fasolki po bretońsku lub zapiec je w cieście francuskim. Kabanosy znakomicie komponują się z serami – szczególnie białym typu feta albo kozim, ciecierzycą czy oliwkami.

Wśród oferowanych przez nas produktów znajdziesz kabanosy takich marek, jak:

Kabanosy – nie tylko smaczne, lecz także zdrowe

Podobnie jak inne kiełbasy suche, kabanosy są bogatym źródłem białka i tłuszczów. Zawierają minerały, w tym potas, magnez i żelazo, a także witaminy, szczególnie te z grupy B.

Wybierając kabanosy, zwróć uwagę na ich konsystencję – im bardziej kruche przy łamaniu, tym wyższa jest ich jakość.

Najlepsze kabanosy


Mogą stanowić przekąskę w czasie pracy, na imprezie, w podróży, ale nie tylko. Kabanosy to produkt, który od dawna cieszy się zainteresowaniem wśród Polaków. Dostępne są różne ich rodzaje, mogą mieć przeróżny smak. Są lubiane zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych, a zrobione mogą być z różnego rodzaju mięsa. Z bogatym asortymentem takich produktów można się zapoznać w kategorii Kabanosy na carrefour.pl

Kabanosy – co to za produkt?


Kabanosy są przekąską, która pierwotnie powstawała z mięsa wieprzowego, ale obecnie te długie batony cienkiej, suchej kiełbasy mogą być zrobione z mięsa kurczaka, koniny, cielęciny, strusia i nie tylko, a najczęściej zawierają ich dodatek. Produkt ten ma równomiernie pomarszczoną powierzchnię, a jego kolor to najczęściej ciemnoczerwony, chociaż może być również jaśniejszy. 
Co ciekawe, kabanosy suche nie są artykułem, który pojawił się na naszych stołach niedawno. Były spożywane już w latach 20. XX wieku. Już wtedy były dostępne różne odmiany regionalne kabanosów. Kilkadziesiąt lat później stały się one już polską specjalnością eksportową.


Kabanosy – jakie wybrać?


Wieprzowina jest mięsem najczęściej wykorzystywanym do produkcji kabanosów, natomiast jeśli odpowiada nam inne, to bez większych problemów znajdziemy taką przekąskę. Może to być artykuł z indyka z wieprzowiną, kabanosy suche cielęce z dodatkiem drobiu, wieprzowo-wołowe, drobiowo-wieprzowe, z gęsiną, cielęciną i nie tylko. 
Jeśli zależy nam na konkretnym mięsie, to warto sprawdzić, jaki jest jego udział w składzie produktu. Po otwarciu opakowania zwróć uwagę na to, po jakim czasie produkt powinien być spożyty. 

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród