Marki
Typ
Sortuj po:
Najpopularniejsze
0,105 kg
57,05 zł/1 kg
0,105 kg
57,05 zł/1 kg
0,08 kg
74,88 zł/1 kg
z 1
Kabanosy to cienkie, długie kiełbaski, starannie wysuszone i uwędzone. Sprawdzają się przede wszystkim jako szybka i sycąca przekąska wszędzie tam, gdzie przygotowanie skomplikowanych potraw jest raczej trudne: podczas przerwy w pracy, na wycieczce, podczas długich wędrówek i w podróży. W naszej ofercie znajdziesz:
Kabanosy sprawdzą się również jako dodatek do rozmaitych potraw, zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz zrobić z nich wyśmienite koreczki, nadzienie do pikantnych pierożków, rozmaite sałatki lub dodać je do zapiekanki, jajecznicy, pizzy, fasolki po bretońsku lub zapiec je w cieście francuskim. Kabanosy znakomicie komponują się z serami – szczególnie białym typu feta albo kozim, ciecierzycą czy oliwkami.
Wśród oferowanych przez nas produktów znajdziesz kabanosy takich marek, jak:
Podobnie jak inne kiełbasy suche, kabanosy są bogatym źródłem białka i tłuszczów. Zawierają minerały, w tym potas, magnez i żelazo, a także witaminy, szczególnie te z grupy B.
Wybierając kabanosy, zwróć uwagę na ich konsystencję – im bardziej kruche przy łamaniu, tym wyższa jest ich jakość.
Mogą stanowić przekąskę w czasie pracy, na imprezie, w podróży, ale nie tylko. Kabanosy to produkt, który od dawna cieszy się zainteresowaniem wśród Polaków. Dostępne są różne ich rodzaje, mogą mieć przeróżny smak. Są lubiane zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych, a zrobione mogą być z różnego rodzaju mięsa. Z bogatym asortymentem takich produktów można się zapoznać w kategorii Kabanosy na carrefour.pl
Kabanosy są przekąską, która pierwotnie powstawała z mięsa wieprzowego, ale obecnie te długie batony cienkiej, suchej kiełbasy mogą być zrobione z mięsa kurczaka, koniny, cielęciny, strusia i nie tylko, a najczęściej zawierają ich dodatek. Produkt ten ma równomiernie pomarszczoną powierzchnię, a jego kolor to najczęściej ciemnoczerwony, chociaż może być również jaśniejszy.
Co ciekawe, kabanosy suche nie są artykułem, który pojawił się na naszych stołach niedawno. Były spożywane już w latach 20. XX wieku. Już wtedy były dostępne różne odmiany regionalne kabanosów. Kilkadziesiąt lat później stały się one już polską specjalnością eksportową.
Wieprzowina jest mięsem najczęściej wykorzystywanym do produkcji kabanosów, natomiast jeśli odpowiada nam inne, to bez większych problemów znajdziemy taką przekąskę. Może to być artykuł z indyka z wieprzowiną, kabanosy suche cielęce z dodatkiem drobiu, wieprzowo-wołowe, drobiowo-wieprzowe, z gęsiną, cielęciną i nie tylko.
Jeśli zależy nam na konkretnym mięsie, to warto sprawdzić, jaki jest jego udział w składzie produktu. Po otwarciu opakowania zwróć uwagę na to, po jakim czasie produkt powinien być spożyty.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies