Makrela wędzona jest bardzo popularną rybą w ofercie każdego producenta ryb wędzonych.
Jej walory smakowe i delikatne mięso są powszechnie znane i pożądane. Makrela, jak każda ryba, zawiera kwasy Omega-3 i Omega-6, a jedną z jej wielu zalet jest wysoka zawartość selenu.
To co wyróżnia produkt Seamor’u na tle tych dostępnych na rynku to przede wszystkim idealnie dobrany surowiec. Lata doświadczeń nauczyły producenta wybierać surowiec z najlepszych okresów połowowych i idealnej zawartości tłuszczu, a także od najlepszych, sprawdzonych dostawców.
Równie istotną rolę w otrzymaniu najwyższej jakości makreli wędzonej odgrywa wykorzystywana przez Seamor naturalna technologia wędzenia oparta na tradycyjnej metodzie solankowania i wędzenia naturalnymi zrębkami wędzarniczymi z wykluczeniem sztucznych konserwantów, chemicznych polepszaczy smakowo – zapachowych czy płynnych koncentratów dymu.