Ryby w oleju

Znaleziono: 37 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

21
49
 

0,6 kg

35,82 zł/1 kg

2
99
 

0,1 kg

29,90 zł/1 kg

7
65
 

0,32 kg

23,91 zł/1 kg

2
99
 

0,1 kg

29,90 zł/1 kg

8
99
 

0,175 kg

51,37 zł/1 kg

8
99
 

0,175 kg

51,37 zł/1 kg

8
99
 

0,175 kg

51,37 zł/1 kg

4
55
 

0,25 kg

18,20 zł/1 kg

8
59
 

0,22 kg

39,05 zł/1 kg

21
99
 

0,4 kg

54,98 zł/1 kg

5
19
 

0,2 kg

25,95 zł/1 kg

2
79
 

0,1 kg

27,90 zł/1 kg

2
39
 

0,1 kg

23,90 zł/1 kg

5
85
 

0,45 kg

13,00 zł/1 kg

5
85
 

0,45 kg

13,00 zł/1 kg

18
99
 

0,65 kg

29,22 zł/1 kg

18
99
 

0,65 kg

29,22 zł/1 kg

10
79
 

0,65 kg

16,60 zł/1 kg

8
59
 

0,22 kg

39,05 zł/1 kg

3
29
 

0,1 kg

32,90 zł/1 kg

8
59
 

0,2 kg

42,95 zł/1 kg

3
29
 

0,1 kg

32,90 zł/1 kg

12
59
 

0,5 kg

25,18 zł/1 kg

8
99
 

0,4 kg

22,48 zł/1 kg

8
59
 

0,22 kg

39,05 zł/1 kg

5
69
 

0,28 kg

20,32 zł/1 kg

8
59
 

0,2 kg

42,95 zł/1 kg

5
49
 

0,2 kg

27,45 zł/1 kg

18
99
 

0,65 kg

29,22 zł/1 kg

9
59
 

0,2 kg

47,95 zł/1 kg

10
19
 

0,2 kg

50,95 zł/1 kg

8
59
 

0,25 kg

34,36 zł/1 kg

10
19
 

0,2 kg

50,95 zł/1 kg

16
19
 

0,8 kg

20,24 zł/1 kg

15
79
 

0,3 kg

52,63 zł/1 kg

16
89
 

0,55 kg

30,71 zł/1 kg

8
59
 

0,2 kg

42,95 zł/1 kg

z 1

Najlepsze ryby w oleju

Ryby są produktem, który m.in. ze względu na wartości odżywcze powinien się znaleźć w naszej diecie. Możemy je spożywać w różnej formie, w towarzystwie warzyw, ziemniaków i nie tylko. Jednym z popularnych artykułów są ryby w oleju. To smaczna przekąska, którą możemy mieć w domu pod ręką i zjeść wtedy, gdy mamy na to ochotę. 
Z bogatym asortymentem takich artykułów możemy się zapoznać w kategorii Ryby w oleju na Carrefour.pl.

Ryby w oleju – dlaczego warto?

Część ryb jest dostępna nie tylko w wersji zamrożonej czy wędzonej, ale również m.in. puszkach. Dostępne są produkty w przeróżnych sosach, a w tym w oleju lub w oliwie. Jednym z głównych argumentów, które przemawiają za jedzeniem ryb, jest bogactwo kwasów omega-3. Tylko czy dotyczy to również produktów w słoikach, puszkach i plastikowych opakowaniach? Okazuje się, że jak najbardziej – mają one niemal tyle samo kwasów omega-3 co ryby w innym wydaniu. Poza tym zawierają wapń, sód czy białko, a także witaminy A, D i E oraz z grupy B. 
Pamiętajmy jednak, że produkt produktowi nierówny, dlatego koniecznie sprawdzajmy jego skład. Na tej podstawie możemy porównać różne ryby w oleju i wybrać te, które są najbardziej wartościowe. 

Ryby w oleju – jak je spożywać?

Produkty takie jak śledź w oleju, koreczki śledziowe i ogólnie ryby w różnego typu opakowaniach kojarzą się głównie z przekąską, którą można mieć pod ręką oraz która nie wymaga szczególnego przygotowania do spożycia. Tymczasem w połączeniu z innymi produktami możemy uzyskać smaczny i pożywny posiłek, a ryby w oleju mogą być też składnikiem potraw.
Najbardziej standardowym pomysłem może być spożycie ryby w oleju z pieczywem i warzywami. Można również przygotować sałatkę warzywno-rybną z dodatkiem grzanek. Innym możliwym zastosowaniem tego produktu jest połączenie go z jajkiem oraz przygotowanie na tej bazie farszu do tortilli. Oczywiście artykuł ten ma również wiele innych zastosowań – same filety śledziowe w oleju mogą być smacznym posiłkiem.