Ryby w galarecie

Znaleziono: 3 produkty

Sortuj po:

Najpopularniejsze

6
49
 

0,2 kg

32,45 zł/1 kg

7
39
 

0,17 kg

43,47 zł/1 kg

8
19
 

0,2 kg

40,95 zł/1 kg

z 1

Najlepsze ryby w galarecie

Rybę można spożywać w różnej formie. Może być ona smażona, wędzona, w oleju, ale także w galarecie. Takie smakołyki to tradycyjne polskie potrawy. Prawdopodobnie w każdym domu pojawiły się kiedyś, chociażby w czasie świąt, zimne nóżki, ale najczęściej bez ryby. Dania w galarecie serwowane są z okazji różnych uroczystości w wielu rodzinach. 
Duży wybór takich produktów dostępny jest w kategorii Ryby w galarecie na carrefour.pl.

Ryba w galarecie z warzywami

Galaretą zalana może być makrela, pstrąg i inne ryby. Takie smaczne przekąski można kupić gotowe w opakowaniu. Przykładem jest pstrąg z warzywami, takimi jak marchew, groszek, kukurydza, zioła i przyprawy.
To wspomniane warzywa są najczęściej dodawane do ryby w galarecie, ale użyte mogą być także: cebula, seler, pietruszka, brokuł, kalafior i szparagi. Takie danie sprawdzi się znakomicie zarówno na świątecznym stole, jak również jako poczęstunek dla przyjaciół, którzy wpadną z wizytą.

Jak podać rybę w galarecie?

Makrela czy pstrąg w galarecie same w sobie są już pysznym i pożywnym posiłkiem, natomiast w zależności od upodobań można podkreślić ich walory smakowe za pomocą różnych dodatków. Tradycyjnie rybę w galarecie skrapia się octem, ale użyć można też m.in. majonezu, musztardy czy chrzanu. Niektóre połączenia mogą się wydawać nieoczywiste, ale wszystkiego warto spróbować, by wybrać kombinację, która najbardziej nam odpowiada.