Do dekoracji:
Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadzamy w 800 ml zimnej wody. Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 5 min często mieszając.
W międzyczasie jajka przepiórcze wrzucamy do wrzącej wody w drugim garnku i gotujemy 5 minut. Boczek podsmażamy na patelni albo w zapiekamy w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie sztywny i chrupiący.
Żurek podajemy z pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i chrupiącym chipsem z boczku. Całość dekorujemy rzeżuchą.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.