Do dekoracji:
Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadzamy w 800 ml zimnej wody. Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 5 min często mieszając.
W międzyczasie jajka przepiórcze wrzucamy do wrzącej wody w drugim garnku i gotujemy 5 minut. Boczek podsmażamy na patelni albo w zapiekamy w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie sztywny i chrupiący.
Żurek podajemy z pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i chrupiącym chipsem z boczku. Całość dekorujemy rzeżuchą.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies