Zupa z cukinii z grzankami i masłem czosnkowym

Zupa z cukinii z grzankami i masłem czosnkowym
Zupy
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

 

  • kostka BIO bulionu warzywnego
  • 2 cukinie bio
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • bagietka
  • tymianek
  • szczypiorek

 

 

Masło czosnkowe

 

  • szczypta soli
  • 50g masło
  • ząbek czosnku

 

Krok 1

W garnku o grubym dnie podgrzewamy oliwę z masłem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy przez kilka minut, do zarumienienia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, mieszamy przez ok. 2 min, następnie zalewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy przez ok. 20 min. Pod koniec blendujemy na gładki krem i zabielamy śmietanką.

Krok 2

Na patelni podsmażamy kromki bagietki. Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą i smarujemy nim podpieczone bagietki.
Zupę podajemy z grzankami z masłem czosnkowym, posiekanym szczypiorkiem i świeżym tymiankiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

14
79
 

0,2 kg

73,95 zł/1 kg

5
50
 

10,99 zł/1 kg

1
50
 

2,99 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

25
99
 

0,5 l

51,98 zł/1 l

7
49
 

0,2 kg

37,45 zł/1 kg

5
39
 

1 szt.

2
19
 

1 szt.

1
79
 

0,25 kg

7,16 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy