Zupa z cukinii z grzankami i masłem czosnkowym

Zupa z cukinii z grzankami i masłem czosnkowym
Zupy
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

 

  • kostka BIO bulionu warzywnego
  • 2 cukinie bio
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • bagietka
  • tymianek
  • szczypiorek

 

 

Masło czosnkowe

 

  • szczypta soli
  • 50g masło
  • ząbek czosnku

 

Krok 1

W garnku o grubym dnie podgrzewamy oliwę z masłem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy przez kilka minut, do zarumienienia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, mieszamy przez ok. 2 min, następnie zalewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy przez ok. 20 min. Pod koniec blendujemy na gładki krem i zabielamy śmietanką.

Krok 2

Na patelni podsmażamy kromki bagietki. Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą i smarujemy nim podpieczone bagietki.
Zupę podajemy z grzankami z masłem czosnkowym, posiekanym szczypiorkiem i świeżym tymiankiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Dary Natury Ekologiczny bulion warzywny w proszku 200 g
0,2 kg
74,95 zł/1 kg
14,99 zł
BIO cukinia 500 g
0,5 kg
14,78 zł/1 kg
7,39 zł
Cebula ważona
3,99 zł/1 kg
2,00 zł
Czosnek młody sztuka
1 szt.
1,29 zł/1 szt.
1,29 zł
1,49 zł
PROMOCYJNA CENA
Carrefour Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 1 l
1 l
23,99 zł/1 l
23,99 zł
Masło Extra Osełka 200 g
0,2 kg
33,45 zł/1 kg
6,69 zł
Natureza szczypiorek pęczek
1 szt.
1,59 zł/1 szt.
1,59 zł
Kotányi Sól z Kopalni Soli Wieliczka 250 g
0,25 kg
5,16 zł/1 kg
1,29 zł
Président Śmietana 30% 350 g
0,35 kg
17,40 zł/1 kg
6,09 zł

Zobacz również inne przepisy