Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie doprawiamy kurkumą, kminem oraz cynamonem. Dokładnie mieszamy i podsmażamy kilka minut do zarumienienia. Po chwili wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz uprzednio płukaną kaszę jaglaną. Całość dokładnie mieszamy. Po chwili wlewamy napój kokosowy oraz wodę. Dodajemy pastę pomidorową oraz doprawiamy solą. Całość gotujemy ok.15-20 min. Możemy wlać w trakcie gotowania więcej wody. Następnie blendujemy na gładki krem.
Przed podaniem dekorujemy krem odrobiną mleka kokosowego, papryczką chili, drobno posiekaną pietruszką. Możemy również ugotować 3 łyżki kaszy jaglanej i nią również udekorować zupę.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies