Cebulę, czosnek i imbir drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z wody. W garnku rozgrzewamy masło klarowane lub oliwę, po czym smażymy cebulę do zeszklenia. Dodajemy czosnek i imbir. Smażymy ok. 2 minut. Dodajemy kukurydzę oraz kurkumę, curry w proszku, wędzoną paprykę, kmin rzymski. Po chwili dolewamy bulion i gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy kolejne 10 minut. Piersi kurczaka kroimy w paski. Plastry bekonu umieszczamy na zimnej patelni i podgrzewamy do momentu aż powstaną chrupkie chipsy. Plastry zdejmujemy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym.
Zupę blendujemy i przecieramy przez sito do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-7 minut.
Serwujemy z plastrem boczku. Dekorujemy listkami kolendry. Opcjonalnie możemy dodać papryczkę chili pokrojoną w cienkie paski.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.