Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Do dużego garnka wlewamy oliwę i podsmażamy je. Marchewkę i ziemniaki obieramy, drobno kroimy. Dynię przecinamy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w duże kostki. Gdy cebula i czosnek się zeszklą dodajemy warzywa i smażymy przez około 5 minut.
Dolewamy bulion, dodajemy kurkumę oraz imbir i gotujemy około 15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy pomidory i gotujemy kolejne 5 minut. Wszystko razem blendujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krem podajemy z prażonymi pestkami dyni, pietruszką, polewamy śmietanką i skrapiamy olejem z pestek dyni.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies