Zupa zielone curry to połączenie pikantnych i aromatycznych składników, które przeniosą Cię w egzotyczną podróż kulinarną. Wyraziste przyprawy, mleko kokosowe i świeże warzywa tworzą wyjątkowy smak. Przygotuj ją z nami i ciesz się smakiem Tajlandii w swojej kuchni!
Warzywa i kurczaka kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę szklimy z pastą curry na oleju Kujawskim z czosnkiem i bazylią. Następnie zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Podstawa zupy z zielonym curry jest gotowa.
Kolejno dodajemy kurczaka i fasolkę, a po 5 minutach brokuły i groszek. Całość gotujemy przez kolejne 5 minut. Dolewamy mleczko kokosowe i sos rybny, doprowadzając zupę do wrzenia. Zdejmujemy ją z ognia i dodajemy sok wyciśnięty z 1 limonki. Zupę tajską z kurczakiem podajemy posypaną świeżą kolendrą.
To aromatyczne danie łączy kremową konsystencję mleczka kokosowego, delikatność kurczaka oraz świeżość warzyw i ziół. Zupa zielone curry to doskonały wybór na rozgrzewający, pełen smaku posiłek. Smacznego!
0,25 l
25,96 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies