Zielona zupa tajska z kurczakiem

Zielona zupa tajska z kurczakiem
Zupy
4
Łatwy
20min
Ocena 4

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 450 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokuła
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g zielonego groszku
  • 70 g cebuli
  • 30 ml oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • świeża kolendra
  • 1 limonka

 

Krok 1

Warzywa i kurczaka kroimy na podobnej wielkości kawałki.Cebulę szklimy z pastą curry na oleju Kujawskim z czosnkiem i bazylią. Następnie zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Kolejno dodajemy kurczaka i fasolkę. Po 5 minutach brokuły i groszek. Gotujemy 5 minut.Dolewamy mleczko kokosowe i sos rybny i doprowadzamy do wrzenia.Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok wyciśnięty z 1 limonki.Zupę podajemy posypaną kolendrą.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

23
39
 

44,99 zł/1 kg

7   
69
6
99
 

0,25 l

27,96 zł/1 l

Promocja
9   
19
7
39
 

1 szt.

-20%
4
49
 

0,45 kg

9,98 zł/1 kg

5
70
 

1 szt.

7
39
 

0,45 kg

16,42 zł/1 kg

1
69
 

1 szt.

1
50
 

2,99 zł/1 kg

5   
89
4
69
 

0,05 kg

93,80 zł/1 kg

-20%
5   
49
3
99
 

1 szt.

-27%

Zobacz również inne przepisy