Zielona zupa tajska z kurczakiem

Zielona zupa tajska z kurczakiem
Zupy
4
Łatwy
20min
Ocena 4

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 450 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokuła
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g zielonego groszku
  • 70 g cebuli
  • 30 ml oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • świeża kolendra
  • 1 limonka

 

Krok 1

Warzywa i kurczaka kroimy na podobnej wielkości kawałki.Cebulę szklimy z pastą curry na oleju Kujawskim z czosnkiem i bazylią. Następnie zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Kolejno dodajemy kurczaka i fasolkę. Po 5 minutach brokuły i groszek. Gotujemy 5 minut.Dolewamy mleczko kokosowe i sos rybny i doprowadzamy do wrzenia.Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok wyciśnięty z 1 limonki.Zupę podajemy posypaną kolendrą.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

26
94
 

~ 0,55 kg

48,99 zł/1 kg

5
99
 
8,49 zł najniższa cena

0,25 l

23,96 zł/1 l

-29%
8
99
 

0,2 l

44,95 zł/1 l

5
19
 

0,45 kg

11,53 zł/1 kg

5
95
 

1 szt.

7
85
 

0,45 kg

17,44 zł/1 kg

2
49
 

1 szt.

3
15
 

~ 0,5 kg

6,29 zł/1 kg

5
49
 

0,05 kg

109,80 zł/1 kg

6
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu