Zielona zupa tajska z kurczakiem

Zielona zupa tajska z kurczakiem
Zupy
4
Łatwy
20min
Ocena 4

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 450 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokuła
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g zielonego groszku
  • 70 g cebuli
  • 30 ml oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • świeża kolendra
  • 1 limonka

 

Krok 1

Warzywa i kurczaka kroimy na podobnej wielkości kawałki.Cebulę szklimy z pastą curry na oleju Kujawskim z czosnkiem i bazylią. Następnie zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Kolejno dodajemy kurczaka i fasolkę. Po 5 minutach brokuły i groszek. Gotujemy 5 minut.Dolewamy mleczko kokosowe i sos rybny i doprowadzamy do wrzenia.Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok wyciśnięty z 1 limonki.Zupę podajemy posypaną kolendrą.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

18
00
 

45,00 zł/1 kg

8   
69
6
99
 

0,25 l

27,96 zł/1 l

-20%
10
19
 

1 szt.

4
99
 

0,45 kg

11,09 zł/1 kg

10
19
 

0,45 kg

22,64 zł/1 kg

1
69
 

1 szt.

2
00
 

3,99 zł/1 kg

6
59
 

0,05 kg

131,80 zł/1 kg

5
39
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród