Zielona zupa tajska z kurczakiem

Zielona zupa tajska z kurczakiem
Zupy
4
Łatwy
20min
Ocena 4

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 450 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokuła
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • 150 g zielonego groszku
  • 70 g cebuli
  • 30 ml oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • świeża kolendra
  • 1 limonka

 

Krok 1

Warzywa i kurczaka kroimy na podobnej wielkości kawałki.Cebulę szklimy z pastą curry na oleju Kujawskim z czosnkiem i bazylią. Następnie zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Kolejno dodajemy kurczaka i fasolkę. Po 5 minutach brokuły i groszek. Gotujemy 5 minut.Dolewamy mleczko kokosowe i sos rybny i doprowadzamy do wrzenia.Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok wyciśnięty z 1 limonki.Zupę podajemy posypaną kolendrą.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Filet z piersi kurczaka
18,99 zł/1 kg
9,50 zł
Kujawski Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z czosnkiem 250 ml
1 szt.
5,69 zł/1 szt.
5,69 zł
6,89 zł
PROMOCYJNA CENA
House of Asia Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml
1 szt.
7,99 zł/1 szt.
7,99 zł
Carrefour Groszek zielony mrożony 450 g
0,45 kg
8,56 zł/1 kg
3,85 zł
Natureza brokuły sztuka
1 kg
3,99 zł/1 kg
3,99 zł
Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g
0,45 kg
12,42 zł/1 kg
5,59 zł
Limonka sztuka
1 szt.
1,59 zł/1 szt.
1,59 zł
Cebula ważona
2,49 zł/1 kg
1,25 zł
Kanokwan Zielona pasta curry 50 g
0,05 kg
103,80 zł/1 kg
5,19 zł

Zobacz również inne przepisy