Grzyby dzień wcześniej myjemy, płuczemy i zalewamy wodą do przykrycia. W dużym garnku na oliwie podsmażamy ziele angielskie, liście laurowe oraz posiekaną cebulę. Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka, smażymy około 10 minut. Dolewamy 2l wody. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.
Po tym czasiedolewamy wodę z grzybów, a grzyby kroimy w paseczki i dorzucamy do garnka. Dodajemy sos sojowy, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy przez kolejne 20 minut. Całość podajemy z ugotowanym makaronem. Opcjonalnie zupę można zabielić śmietanką.
Idealny przepis na Boże Narodzenie. Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies