Do garnka wlewamy olej. Następnie dodajemy kurkumę, ziele angielskie, listki laurowe, plasterki imbiru oraz ząbki czosnku. Całość podsmażamy kilka chwil. Następnie dodajemy pokrojonego na plasterki pora, drobno posiekanego selera, pietruszkę oraz pokrojoną w talarki marchewkę. Mieszamy i podsmażamy kilka chwil. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki cebulę. Wlewamy wodę i gotujemy na niewielkim ogniu ok. 3 h najlepiej pod przykryciem. Pod koniec gotowania rosołu wrzucamy do niego kilka gałązek pak choi.
Na patelnię wlewamy olej. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę tofu. Podsmażamy kilka chwil do zarumienienia. Pod koniec wlewamy sos sojowy i ponownie mieszamy, aby pokryła się nim każda kosteczka tofu. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy go do miski, zalewamy gorącym, odcedzonym bulionem. Dodajemy kilka kostek tofu, posypujemy sezamem, kolendrą oraz posiekaną zieloną cebulką. Podajemy od razu (możemy doprawić do smaku odrobiną sosu sojowego).
Smacznego
0,14 kg
32,07 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies