Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy przetarty przez praskę czosnek, drobno starty imbir oraz drobno posiekane chili. Powstałą mieszankę podsmażamy kilka chwil, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy do zarumienienia. Następnie wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę i zostawiamy na patelni przez kilka minut, aż zmiękną. Po tym czasie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
Dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki oraz kukurydzę. Na końcu wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Makaron zalewamy gorąca wodą, zostawiamy na 5 min. pod przykryciem i odcedzamy. Zupę podajemy z makaronem, skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy świeżą kolendrą.
„Tajska zupa z kurczakiem i warzywami wybuchła bogactwem smaków i przypuściła atak na moje kubki smakowe. Tak smakuje kulinarne zwycięstwo! Taka potrawa nie może mieć przeciwników.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies