Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy przetarty przez praskę czosnek, drobno starty imbir oraz drobno posiekane chili. Powstałą mieszankę podsmażamy kilka chwil, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy do zarumienienia. Następnie wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę i zostawiamy na patelni przez kilka minut, aż zmiękną. Po tym czasie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
Dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki oraz kukurydzę. Na końcu wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Makaron zalewamy gorąca wodą, zostawiamy na 5 min. pod przykryciem i odcedzamy. Zupę podajemy z makaronem, skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy świeżą kolendrą.
„Tajska zupa z kurczakiem i warzywami wybuchła bogactwem smaków i przypuściła atak na moje kubki smakowe. Tak smakuje kulinarne zwycięstwo! Taka potrawa nie może mieć przeciwników.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.