Melona przekrajamy na pół i łyżką wydrążamy pestki. Obieramy ze skórki. Melona, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski razem z czosnkiem i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem tabasco. Dodajemy oliwę z oliwek. Wkładamy do lodówki na około 2h.
Ogórek kroimy na drobną kostkę, bez obierania. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Szynkę parmeńską smażymy na suchej patelni przez ok. 5 minut. Nalewamy gazpacho do miseczek, na wierzch wykładamy pokrojonego ogórka, plasterki rzodkiewki oraz szynkę parmeńską. Całość posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
"Inspiracja do stworzenia tego lekkiego obiadu pochodzi prosto z gorącej Hiszpanii i, wręcz przeciwnie, jest wyjątkowo chłodny i orzeźwiający. Wzbogacony jest soczystym melonem, dzięki czemu przyniesie ulgę podczas upalnego polskiego lata."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.