Melona przekrajamy na pół i łyżką wydrążamy pestki. Obieramy ze skórki. Melona, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski razem z czosnkiem i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem tabasco. Dodajemy oliwę z oliwek. Wkładamy do lodówki na około 2h.
Ogórek kroimy na drobną kostkę, bez obierania. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Szynkę parmeńską smażymy na suchej patelni przez ok. 5 minut. Nalewamy gazpacho do miseczek, na wierzch wykładamy pokrojonego ogórka, plasterki rzodkiewki oraz szynkę parmeńską. Całość posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
"Inspiracja do stworzenia tego lekkiego obiadu pochodzi prosto z gorącej Hiszpanii i, wręcz przeciwnie, jest wyjątkowo chłodny i orzeźwiający. Wzbogacony jest soczystym melonem, dzięki czemu przyniesie ulgę podczas upalnego polskiego lata."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies