Dorsza oraz łososia kroimy w kostkę. Zalewamy olejem sezamowym i odstawiamy. (Możemy też skropić rybę cytryną.) Bulion doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy plasterki imbiru oraz drobno posiekane chili. Doprawiamy sosem rybnym oraz tamari. Po kilku minutach wrzucamy do zupy różdżki brokułu i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
W międzyczasie pieczarki kroimy na pół, podsmażamy na patelni, do zarumienienia i przekładamy do zupy. Następnie dodajemy kawałki zamarynowanej ryby. Gotujemy przez kolejne 3-4 min. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Zupę podajemy z makaronem gryczanym. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy cebulą dymką oraz sezamem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.