Dorsza oraz łososia kroimy w kostkę. Zalewamy olejem sezamowym i odstawiamy. (Możemy też skropić rybę cytryną.) Bulion doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy plasterki imbiru oraz drobno posiekane chili. Doprawiamy sosem rybnym oraz tamari. Po kilku minutach wrzucamy do zupy różdżki brokułu i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
W międzyczasie pieczarki kroimy na pół, podsmażamy na patelni, do zarumienienia i przekładamy do zupy. Następnie dodajemy kawałki zamarynowanej ryby. Gotujemy przez kolejne 3-4 min. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Zupę podajemy z makaronem gryczanym. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy cebulą dymką oraz sezamem.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies