Orientalna zupa z łososiem, dorszem, brokułami i pieczarkami

Orientalna zupa z łososiem, dorszem, brokułami i pieczarkami
Zupy
2
Łatwe
40min

Składniki

  • 100 g polędwicy z dorsza
  • 100 g łososia Jakość z Natury Carrefour
  • kostka bulionu warzywnego Carrefour BIO
  • 3-4 pieczarki
  • kilka różyczek brokułu
  • cebula dymka
  • 1/2 papryczki chili
  • 3-4 plasterki imbiru
  • łyżka oleju sezamowego
  • łyżka sosu rybnego
  • łyżka sosu tamari
  • 150 g makaronu gryczanego
  • sezam

 

Krok 1

Dorsza oraz łososia kroimy w kostkę. Zalewamy olejem sezamowym i odstawiamy. (Możemy też skropić rybę cytryną.) Bulion doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy plasterki imbiru oraz drobno posiekane chili. Doprawiamy sosem rybnym oraz tamari. Po kilku minutach wrzucamy do zupy różdżki brokułu i gotujemy jeszcze przez kilka minut.

Krok 2

W międzyczasie pieczarki kroimy na pół, podsmażamy na patelni, do zarumienienia i przekładamy do zupy. Następnie dodajemy kawałki zamarynowanej ryby. Gotujemy przez kolejne 3-4 min. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

Zupę podajemy z makaronem gryczanym. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy cebulą dymką oraz sezamem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
49
 

0,16 kg

53,06 zł/1 kg

111
86
 

~ 1,4 kg

79,90 zł/1 kg

7
99
 

0,5 kg

15,98 zł/1 kg

11
89
 

0,2 l

59,45 zł/1 l

8
99
 

1 szt.

4
98
 

~ 0,2 kg

24,89 zł/1 kg

17
99
 

0,25 l

71,96 zł/1 l

10
49
 

0,2 kg

52,45 zł/1 kg

6
99
 

0,2 kg

34,95 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu