Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy. W dużym garnku zagotowujemy bulion z dodatkiem łyżki sosu sojowego, pokrojonego na plasterki imbiru, chili oraz pieprzu. Łososia myjemy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki o grubości 2 cm. Skrapiamy olejem sezamowym, sosem sojowym i sokiem z limonki, po czym odstawiamy na kilkanaście minut do zamarynowania.
Umyte pieczarki kroimy na plasterki. Smażymy na patelni z odrobiną oliwy przez 2-3 min. z każdej strony. Do gotującego się bulionu wkładamy łososia i trzymamy pod przykryciem przez 3-4 min. Następnie dodajemy usmażone pieczarki oraz listki szpinaku. Po kilku chwilach dodajemy posiekaną cebulę dymkę. Gotujemy 2 min. Podajemy z ugotowanym makaronem, świeżą kolendrą i sezamem.
„Zarządzam wyprawę na Wschód – po kulinarne inspiracje! Z orientalnych krain przywieźcie zapasy limonki, chilli, sezamu i kolendry, a potem przyrządźcie z nich aromatyczną zupę!”
0,25 kg
107,96 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies