Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Krewetki czyścimy i obieramy z pancerzy. Na łyżce oleju kokosowego podsmażamy drobno posiekany czosnek, chili oraz starty na tarce imbir. Po chwili dodajemy pastę curry i całość mieszamy przez 2-3 min, uważając by się nie przypaliło.
Następnie wlewamy gorący bulion i zagotowujemy. Po chwili wlewamy mleczko kokosowe. Doprawiamy sosem sojowym oraz sosem rybnym. Wrzucamy pokrojony na kawałki groszek cukrowy i gotujemy przez 3-4 min. Następnie wrzucamy krewetki i gotujemy przez kolejne 2-3 min.
Do miseczki wkładamy ugotowany makaron. Zalewamy go bulionem i posypujemy świeżą kolendrą.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.