Krem z pomidorów malinowych z gorgonzolą i ziołami

Krem z pomidorów malinowych z gorgonzolą i ziołami
Zupy
4
ŁAtwe
40min

Składniki

  • 5 dużych pomidorów malinowych
  • mała czerwona cebula
  • marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju Carrefour BIO
  • 150 g sera gorgonzola
  • świeża bazylia Carrefour Bio
  • świeża kolendra Carrefour Bio
  •  pieprz

 

Krok 1

Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę, czosnek oraz chili drobno siekamy. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek, cebulę oraz chili. Podsmażamy kilka minut następnie dodajemy marchewkę. Całość mieszamy. Po kilku minutach dorzucamy pokrojone pomidory i podduszamy je ok 5-6 min. 

Krok 2

Następnie wlewamy bulion. Gotujemy ok 15 min. Możemy doprawić solą oraz pieprzem.Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do miseczek, dekorujemy kawałkami sera gorgonzola oraz listkami swieżej bazylii i kolendry.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
50
 

~ 0,5 kg

8,99 zł/1 kg

0
94
 

~ 0,25 kg

3,75 zł/1 kg

1
59
 

1 szt.

8
19
 

0,15 kg

54,60 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu