Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę, czosnek oraz chili drobno siekamy. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek, cebulę oraz chili. Podsmażamy kilka minut następnie dodajemy marchewkę. Całość mieszamy. Po kilku minutach dorzucamy pokrojone pomidory i podduszamy je ok 5-6 min.
Następnie wlewamy bulion. Gotujemy ok 15 min. Możemy doprawić solą oraz pieprzem.Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do miseczek, dekorujemy kawałkami sera gorgonzola oraz listkami swieżej bazylii i kolendry.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.