Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę, czosnek oraz chili drobno siekamy. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek, cebulę oraz chili. Podsmażamy kilka minut następnie dodajemy marchewkę. Całość mieszamy. Po kilku minutach dorzucamy pokrojone pomidory i podduszamy je ok 5-6 min.
Następnie wlewamy bulion. Gotujemy ok 15 min. Możemy doprawić solą oraz pieprzem.Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do miseczek, dekorujemy kawałkami sera gorgonzola oraz listkami swieżej bazylii i kolendry.
0,06 kg
127,50 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies