Krem z pomidorów malinowych z gorgonzolą i ziołami

Krem z pomidorów malinowych z gorgonzolą i ziołami
Zupy
4
ŁAtwe
40min

Składniki

  • 5 dużych pomidorów malinowych
  • mała czerwona cebula
  • marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju Carrefour BIO
  • 150 g sera gorgonzola
  • świeża bazylia Carrefour Bio
  • świeża kolendra Carrefour Bio
  •  pieprz

 

Krok 1

Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę, czosnek oraz chili drobno siekamy. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek, cebulę oraz chili. Podsmażamy kilka minut następnie dodajemy marchewkę. Całość mieszamy. Po kilku minutach dorzucamy pokrojone pomidory i podduszamy je ok 5-6 min. 

Krok 2

Następnie wlewamy bulion. Gotujemy ok 15 min. Możemy doprawić solą oraz pieprzem.Całość blendujemy na gładki krem. Przelewamy do miseczek, dekorujemy kawałkami sera gorgonzola oraz listkami swieżej bazylii i kolendry.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Pomidory ważone
5,99 zł/1 kg
3,00 zł
Cebula czerwona ważona
4,99 zł/1 kg
2,50 zł
Czosnek młody sztuka
1 szt.
2,49 zł/1 szt.
2,49 zł
Bazylia bio
1 szt.
5,99 zł/1 szt.
5,99 zł
Igor Ser Gorgonzola Dolce 180 g
0,18 kg
66,61 zł/1 kg
11,99 zł

Zobacz również inne przepisy