Gazpacho z awokado i zielonego groszku

Gazpacho z awokado i zielonego groszku
Zupy
2-3
Łatwe
20min

Składniki:

  • 3 awokado
  • garść zielonego groszku
  • ogórek zielony
  • 4-5 rzodkiewek
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • świeży tymianek
  • pietruszka
  • granat
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Obrane i pokrojone na kawałki awokado przekładamy do miski. Doprawiamy solą. Dodajemy połowę ogórka, zielony groszek (na surowo lub lekko zblanszowany), następnie wlewamy jogurt. Całość doprawiamy pieprzem oraz polewamy oliwą. Blendujemy na gładki mus. Przed podaniem najlepiej schłodzić gazpacho w lodówce przez około 2 godziny. 

Krok 2

Podajemy z drobno posiekaną rzodkiewka, ogórkiem oraz pestkami granatu. Na koniec posypujemy pietruszką oraz tymiankiem.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
99
 

0,14 kg

21,36 zł/1 kg

2
10
 

~ 0,3 kg

6,99 zł/1 kg

0
85
 

0,15 kg

5,67 zł/1 kg

16
99
 

0,25 l

67,96 zł/1 l

7
19
 

1 szt.

6
99
 

1 szt.

4
69
 

1 szt.

3
59
 

1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu