Zaczynamy od przygotowania bulionu wołowego. Cebulę opalamy nad palnikiem. Do garnka wrzucamy mięso wołowe, obraną włoszczyznę, papryczkę chili, liście laurowe, ziele angielskie oraz opaloną cebulę. Zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu tak, aby bulion tylko bulgotał. Gotujemy około 2h.
Flaki zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy około 20 minut, po tym czasie odcedzamy, ponownie zalewamy wodą i ponownie gotujemy około 25 minut. Gotowy bulion przelewamy przez sito, wrzucamy do niego flaki. Marchewkę oraz pietruszkę z bulionu ścieramy na tarce. Dodajemy do bulionu razem z majerankiem, imbirem i koncentratem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pajdą świeżego chleba.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.