Zaczynamy od przygotowania bulionu wołowego. Cebulę opalamy nad palnikiem. Do garnka wrzucamy mięso wołowe, obraną włoszczyznę, papryczkę chili, liście laurowe, ziele angielskie oraz opaloną cebulę. Zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu tak, aby bulion tylko bulgotał. Gotujemy około 2h.
Flaki zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy około 20 minut, po tym czasie odcedzamy, ponownie zalewamy wodą i ponownie gotujemy około 25 minut. Gotowy bulion przelewamy przez sito, wrzucamy do niego flaki. Marchewkę oraz pietruszkę z bulionu ścieramy na tarce. Dodajemy do bulionu razem z majerankiem, imbirem i koncentratem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pajdą świeżego chleba.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies