Zagotowujemy bulion. Botwinkę, wraz z buraczkami, drobno siekamy, wrzucamy do bulionu i gotujemy przez ok. 7-8 min. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok do wystudzenia.
Dodajemy jogurt, kefir oraz maślankę. Doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem. Następnie dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekane – koperek i natkę pietruszki.
Chłodnik wstawiamy do lodówki na 30 min. Przed podaniem dodajemy pokrojone w kostkę awokado.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.