Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem

Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem
Zupy
2
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 2 opak. BIO Jogurt
  • koperek
  • szczypiorek
  • garść rukoli BIO
  • ząbek czosnku
  • mały ogórek BIO
  • 6 rzodkiewek
  • sól 
  • pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Rzodkiewki myjemy i również drobno kroimy. Szczypiorek, koperek oraz rukolę drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do miski i dokładnie mieszamy. 

Krok 2

Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chłodnik podajemy schłodzony, z ugotowanym jajkiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1 szt.

2,49 zł

1 szt.

1,99 zł

1 szt.

1,79 zł

1 szt.

4,99 zł

0,14 kg

12,79 zł/1 kg

1,79 zł

0,08 kg

62,38 zł/1 kg

4,99 zł

0,25 kg

6,76 zł/1 kg

1,69 zł

0,02 kg

134,50 zł/1 kg

2,69 zł

Zobacz również inne przepisy