Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem

Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem
Zupy
2
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 2 opak. BIO Jogurt
  • koperek
  • szczypiorek
  • garść rukoli BIO
  • ząbek czosnku
  • mały ogórek BIO
  • 6 rzodkiewek
  • sól 
  • pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Rzodkiewki myjemy i również drobno kroimy. Szczypiorek, koperek oraz rukolę drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do miski i dokładnie mieszamy. 

Krok 2

Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chłodnik podajemy schłodzony, z ugotowanym jajkiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1   
99
1
39
 

1 szt.

-30%
2
19
 

1 szt.

1
79
 

1 szt.

1   
89
0
99
 

1 szt.

-48%
1   
85
1
75
 

0,14 kg

12,50 zł/1 kg

Promocja
4
79
 

0,08 kg

59,88 zł/1 kg

1
79
 

0,25 kg

7,16 zł/1 kg

2
69
 

0,02 kg

134,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy