Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem

Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem
Zupy
2
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 2 opak. BIO Jogurt
  • koperek
  • szczypiorek
  • garść rukoli BIO
  • ząbek czosnku
  • mały ogórek BIO
  • 6 rzodkiewek
  • sól 
  • pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Rzodkiewki myjemy i również drobno kroimy. Szczypiorek, koperek oraz rukolę drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do miski i dokładnie mieszamy. 

Krok 2

Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chłodnik podajemy schłodzony, z ugotowanym jajkiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
99
 

1 szt.

2
49
 

1 szt.

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

2
29
 

1 szt.

3   
99
2
99
 
Najniższa cena z 30 dni: 4,49 zł

1 szt.

-33%
1
99
 

0,14 kg

14,21 zł/1 kg

4
19
 

1 kg

2
69
 

0,02 kg

134,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu