Szynkę kroimy w paseczki i smażymy w garnku na niewielkiej ilości tłuszczu. Zalewamy 0,5 litrem zimnej wody. W drugim 0,5 litra zimnej wody rozrabiamy zawartość opakowania Barszczu Białego Nasza specjalność WINIARY i wlewamy do garnka. Dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 5 min często mieszając.
Na sporej patelni roztapiamy masło i delikatnie wbijamy jajka jedno obok drugiego. Solimy i gdy białko lekko się zetnie wlewamy 3 łyżki gorącej wody oraz nakrywamy patelnię przykrywką. Smażymy 1-2 minuty. Kiedy jajka będą gotowe zdejmujemy je z ognia i wykrajamy szklanką lub foremką okrągłe kształty tak, aby żółtko było na środku.
Barszcz biały rozlewamy do talerzy, nakładamy jajko sadzone i posypujemy do dekoracji posiekaną natką pietruszki.
Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.