Tosty z karmelizowaną dynią, twarożkiem i orzechami

Tosty z karmelizowaną dynią, twarożkiem i orzechami
Śniadania
3
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 3 kromki pełnoziarnistego pieczywa
  • 150 g twarogu lub serka wiejskiego 
  • 200 g dyni pokrojonej w małą kostkę
  • garść orzechów włoskich
  • łyżka masła
  • 2 łyżki miodu

 

Krok 1

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy miód oraz pokrojoną dynię i smażymy do zarumienienia kilka minut. Następnie wykładamy dynię na talerz i na tej samej patelni podprażamy orzechy oraz podpiekamy kromki chleba. 

Krok 2

Grzanki smarujemy twarożkiem. Układamy na nim kawałki dyni oraz posypujemy orzechami włoskimi. Przed podaniem możemy polać odrobiną miodu. 
 

„Zapach rumieniących się tostów motywuje dzieci do wstania silniej niż jakikolwiek budzik na świecie. Przekonajcie się!”

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu