Posiekać drobno cebulkę i czosnek. Zarumienić na rozgrzanej oliwie. Dorzucić na patelnię pokrojoną drobno kiełbasę chłopską, a następnie posiekaną paprykę.
Obrać pomidory ze skórki i pokroić w kosteczkę. Dodać do zawartości patelni. Całość gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min.
Dorzucić na patelnię pokrojoną drobno kiełbasę chłopską, a następnie posiekaną paprykę. Na patelni utworzyć widelcem dwa zagłębienia i wbić do nich jajka. Przykryć pokrywką i zostawić na ok. 10 min.
Gotową szakszukę z kiełbasą posypać pietruszką i podawać z pieczywem.
„Ach, polska kiełbasa chłopska! Bezapelacyjnie najlepsza wśród kiełbas Europy”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies