Przepis na razowy chlebek bananowy

Przepis na razowy chlebek bananowy
Śniadania
4
Łatwy
30 min.
Ocena 3

Składniki na chlebek bananowy z mąki pełnoziarnistej

Przygotowanie

Krok 1

  • Piekarnik nagrzewamy do 170 C.
  • Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia.
  • Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cynamon, sól, sodę, orzechy oraz cukier. Całość mieszamy do połączenia się składników.
  • Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy olej, miód oraz jogurt. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy rozgniecione widelcem banany.

Krok 2

  • Mokre składniki delikatnie mieszamy z suchymi
  •  Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 min. Po wyjęciu studzimy przez 20 min.
  • Razowy chlebek bananowy podajemy z ulubioną konfiturą.

„Czy to chlebek czy ciasto? Ależ to nieważne! Liczy się to, że jest pyszny, lekki i sycący - wprost stworzony do szkolnego lunchboxa!”

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu