Do podania:
Jajka wyjmujemy z lodówki (ważne, aby były schłodzone). Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę kokosową oraz cukier kokosowy. Bardzo delikatnie i krótko mieszamy. Masę wlewamy na rozgrzaną patelnię, posmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Pieczemy z jednej strony przez ok. 7-8 min, do zarumienienia i ostrożnie przewracamy na drugą stronę.
Przed podaniem dekorujemy kawałkami ananasa, borówkami, śliwkami, nektarynkami oraz winogronami. Na koniec możemy posypać danie wiórkami kokosa lub skropić jogurtem naturalnym.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.