Jajka wyjmujemy z lodówki (ważne, aby były schłodzone). Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę kokosową oraz cukier kokosowy. Bardzo delikatnie i krótko mieszamy.
Masę wlewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Pieczemy z jednej strony przez ok. 7-8 minut, do zarumienienia i ostrożnie przewracamy na drugą stronę.
Przed podaniem omlet z mąki kokosowej dekorujemy kawałkami ananasa, borówkami, śliwkami, nektarynkami oraz winogronami. Na koniec możemy posypać puszysty omlet z owocami wiórkami kokosa lub skropić jogurtem naturalnym.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies