Nasiona chia wrzucamy do miski. Dodajemy mleko sojowe oraz miód. Całość mieszamy energicznie trzepaczką ok. 2 min. Przelewamy do dwóch słoików lub pucharków i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Mrożone owoce najpierw podgrzewamy, następnie blendujemy na gładki krem. Dodajemy do powstałego puddingu. Wierzch dekorujemy owocami goji, borówkami, malinami, oraz posypujemy wiórkami kokosowymi.
„Chia i goji – nakazuję dodać te nazwy do słownika zdrowych produktów”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.