Przepis na wegańskie i bezglutenowe pancakes
Śniadania
Pysznie, zdrowo i wartościowo! 🥞 To idealne określenie tego, co dla Ciebie przygotowaliśmy. Ten przepis na wegańskie pancakes to fantastyczna opcja na śniadanie, deser czy przekąskę między pracą a treningiem. Dodaj do nich nasze pyszne owoce i daj znać w komentarzu, jak szybko zniknęły z Twojego talerza. 😉
Składniki na wegańskie pancakes
Ciasto:
Do podania:
Przygotowanie
- Płatki owsiane wsypujemy do blendera i mielimy na mąkę. Przesypujemy do miski. Dodajemy mąkę ryżową, zmielone siemię lniane, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy do połączenia się składników.
- Do blendera przekładamy banany. Następnie wlewamy syrop klonowy, napój roślinny oraz olej. Dokładnie miksujemy. Powstałą masę przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy garść borówek i ponownie mieszamy.
- Pankejki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (z odrobiną oleju) do zarumienienia z obu stron. Układamy w piramidkę.
- Dekorujemy malinami, borówkami i jeżynami. Możemy polać przed podaniem syropem klonowym, ale nie jest to konieczne.