Przepis na wegańskie i bezglutenowe pancakes

Przepis na wegańskie i bezglutenowe pancakes
Śniadania
8-10
Łatwe
30min

Pysznie, zdrowo i wartościowo! 🥞 To idealne określenie tego, co dla Ciebie przygotowaliśmy. Ten przepis na wegańskie pancakes to fantastyczna opcja na śniadanie, deser czy przekąskę między pracą a treningiem. Dodaj do nich nasze pyszne owoce i daj znać w komentarzu, jak szybko zniknęły z Twojego talerza. 😉

Składniki na wegańskie pancakes

Ciasto:

Do podania:

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane wsypujemy do blendera i mielimy na mąkę. Przesypujemy do miski. Dodajemy mąkę ryżową, zmielone siemię lniane, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy do połączenia się składników.
  2. Do blendera przekładamy banany. Następnie wlewamy syrop klonowy, napój roślinny oraz olej. Dokładnie miksujemy. Powstałą masę przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy garść borówek i ponownie mieszamy.
  3. Pankejki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (z odrobiną oleju) do zarumienienia z obu stron. Układamy w piramidkę.
  4. Dekorujemy malinami, borówkami i jeżynami. Możemy polać przed podaniem syropem klonowym, ale nie jest to konieczne.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu