Przepis na kolorowe naleśniki z twarożkiem z nerkowców

Przepis na kolorowe naleśniki z twarożkiem z nerkowców
Śniadania
10szt
Łatwe
30min+moczenie orzechów

Omiń szkolne sklepiki – przygotuj naleśniki!  Nasz przepis to idealna opcja na drugie śniadanie lub lunch w szkole. Nie dość, że zdrowe, to kolorowo pyszne! Polecają się do lunchboxa. 

Składniki na kolorowe naleśniki

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę. Następnie wbijamy jajka, wlewamy wodę, mleko oraz roztopione masło. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy.
  2. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej wlewamy sok z buraka i dokładnie mieszamy. Do drugiej kurkumę. Pietruszkę blendujemy na gładką pastę. Przekładamy ją do trzeciego naczynia z ciastem naleśnikowym i mieszamy. Możemy dodatkowo zblendować dla jednolitego koloru i struktury.
  3. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia z obu stron.
  4. Orzechy nerkowca zalewamy wodą na kilka godzin. Odcedzamy. Wlewamy mleko, miód oraz sok z cytryny. Miksujemy, aż konsystencja będzie przypominać lekko grudkowaty serek.
  5. Naleśniki smarujemy twarożkiem z nerkowców i zwijamy w rulon. Przekładamy do lunchboxa. Możemy dodać borówki amerykańskie, pomidorki koktajlowe lub inne zdrowe przekąski.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu