Przepis na kanapkę z pieczoną dynią, sosem balsamicznym i pietruszką

Przepis na kanapkę z pieczoną dynią, sosem balsamicznym i pietruszką
Śniadania
3-4
Łatwe
30min

Szukasz czegoś oryginalnego na drugie śniadanie? Zobacz, jak przygotować pyszną, sezonową kanapkę z pieczoną dynią, fetą i octem balsamicznym. Z pewnością pozazdroszczą Ci jej w pracy, szkole czy na uczelni.

Składniki na kanapkę z dynią

Przygotowanie

  1. Dynię myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy środek i kroimy w mniejszą kostkę. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 20 min.
  2. W międzyczasie kromki chleba smarujemy masłem i podpiekamy z obu stron na złoty kolor.
  3. Upieczoną dynię układamy na kanapce, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Całość możemy delikatnie rozgnieść za pomocą widelca.
  4. Kanapki dekorujemy listkami rukoli, posypujemy drobno posiekaną pietruszką oraz polewamy octem balsamicznym.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
09
 

0,35 kg

23,11 zł/1 kg

7
99
 

0,2 kg

39,95 zł/1 kg

11
19
 

0,2 kg

55,95 zł/1 kg

5
50
 

0,1 kg

55,00 zł/1 kg

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

9
99
 

0,5 l

19,98 zł/1 l

2
09
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu