Przepis na kanapkę z pieczoną dynią, sosem balsamicznym i pietruszką
Śniadania
Szukasz czegoś oryginalnego na drugie śniadanie? Zobacz, jak przygotować pyszną, sezonową kanapkę z pieczoną dynią, fetą i octem balsamicznym. Z pewnością pozazdroszczą Ci jej w pracy, szkole czy na uczelni.
Składniki na kanapkę z dynią
Przygotowanie
- Dynię myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy środek i kroimy w mniejszą kostkę. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 20 min.
- W międzyczasie kromki chleba smarujemy masłem i podpiekamy z obu stron na złoty kolor.
- Upieczoną dynię układamy na kanapce, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Całość możemy delikatnie rozgnieść za pomocą widelca.
- Kanapki dekorujemy listkami rukoli, posypujemy drobno posiekaną pietruszką oraz polewamy octem balsamicznym.