Przepis na jesienną kanapkę z tofu i żurawiną

Przepis na jesienną kanapkę z tofu i żurawiną
Śniadania
2
Łatwe
30min

Szukasz pomysłu na wyjątkową jesienną przekąskę?  Przygotuj z nami grillowaną kanapkę, która rozgrzeje podniebienie i wzniesie jesieniarstwo na wyższy poziom! To idealna propozycja dla wegan i miłośników dań roślinnych, ale mięsożercy również będą nią zachwyceni!  Przepis? Prosty. A smak? Niezapomniany! Gotowi na kulinarną przygodę? 

Składniki na jesienną kanapkę

Przygotowanie

  1. Tofu kroimy w 1-2 cm plastry. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster smarujemy olejem.
  2. Do miski wsypujemy panko, mąkę owsianą, granulowany czosnek oraz sól. Dokładnie mieszamy. Plastry tofu obtaczamy w panierce i przekładamy na blaszkę.
  3. Pieczemy ok. 15 min w temperaturze 230°C.
  4. Chleb układamy na patelni zwykłej lub grillowej. Podpiekamy z odrobiną oleju do zarumienienia z obu stron.
  5. Następnie smarujemy z jednej strony serem wegańskim. Układamy porcję rukoli, 2-3 łyżki żurawiny oraz plastry pieczonego tofu. Na wierzchu kładziemy drugą porcje rukoli oraz żurawiny. Przekładamy kromką posmarowaną serkiem i przekrawamy na pół.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu