Do miski wlewamy jogurt, dodajemy jajka, olej roślinny i mieszamy, aż powstanie gładka masa. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, siemię lniane, cynamon i cukier. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy jabłko starte na grubych oczkach. Śliwki kroimy na plasterki (zostawiamy kilka do dekoracji).
Rozgrzewamy patelnię. Nakładamy porcję ciasta. W masę wkładamy po kilka plasterków śliwek. Placuszki smażymy 2-3 min. z każdej strony. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Podajemy udekorowane plasterkami śliwek i polane miodem.
„Pełnoziarniste – to znaczy pełne zdrowego błonnika, witamin i minerałów. Polecam z pełnym przekonaniem!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies