Przepis na pastę jajeczną z awokado i grzybami słomkowymi

Przepis na pastę jajeczną z awokado i grzybami słomkowymi
Śniadania
2
Łatwe
25 minut

Składniki na pastę jajeczną

  • 4 łyżki grzybów słomkowych House of Asia pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka pasty z czosnku House of Asia lub 2 starte ząbki czosnku
  • 1 bagietka francuska
  • 4 jajka na twardo pokrojone w grubą kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 2 awokado odmiany Hass pokrojone w kostkę
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • Sól, pieprz czarny do smaku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Olej do smażenia

Przygotowanie 

  1. Na oleju podsmaż grzyby, czerwoną cebulę i pastę z czosnku, a następnie całość przełóż do miski.
  2. Do grzybów dodaj awokado skropione sokiem z cytryny, jajko, szczypiorek, majonez, sól, pieprz i całość wymieszaj.
  3. Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki, a następnie wzdłuż na pół. Skrop oliwą i podpiecz na suchej patelni, aż zrobi się chrupiąca i brązowa.

Na rumiane grzanki nałóż pastę jajeczną


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
75
 

0,2 kg

43,75 zł/1 kg

8
55
 

0,12 kg

71,25 zł/1 kg

13
29
 

10 szt.

1,33 zł/1 szt.

10
99
 

2 szt.

5,50 zł/1 szt.

6
99
 

1 szt.

3
55
 

1 kg

2
69
 

0,016 kg

168,13 zł/1 kg

9
29
 

1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu