Omlet ze szpinakiem, serem feta i awokado

Omlet ze szpinakiem, serem feta i awokado
Śniadania
1
Łatwy
10 min.
Ocena 3

Składniki

  • 3 jajka
  • 50 g sera feta
  • 50 g świeżego szpinaku
  • pół awokado
  • mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki masła
  • ćwierć cebulki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • szczypta soli i pieprzu 

Krok 1

Szpinak myjemy i siekamy na drobniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy łyżeczkę masła. Dodajemy starty czosnek oraz szpinak i dusimy kilka minut, aż zrobi się miękki. Odkładamy go na osobny talerz. 

Krok 2

Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem mleka oraz szczyptą soli i pieprzu. Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła i smażymy jajka przez 2 min pod przykryciem. Układamy na wierzchu szpinak, pokrojoną w kostkę fetę, awokado i listki bazylii. Zostawiamy pod przykryciem na 2-3 min. Możemy przełożyć na pół, aby masa szybciej się ścięła.  

„Klasyka francuskiej kuchni dla małych koneserów – oto omlet na śniadanie ! Wzbogaćcie go zdrowymi dodatkami i przygotujcie dzieci do szkolnej wyprawy."


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

13
59
 

0,21 kg

64,71 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

3   
39
3
19
 

1 l

Promocja
7
99
 

0,2 kg

39,95 zł/1 kg

9
59
 

0,38 kg

25,24 zł/1 kg

4
79
 

1 szt.

0
99
 

1 kg

1   
29
1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

Promocja

Zobacz również inne przepisy