Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Nektarynki kroimy w kosteczkę i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy łyżką brązowego cukru. Masło rozcieramy z mąką, dwoma łyżkami cukru oraz wiórkami kokosa na kruszonkę.
Kruszonką posypujemy nektarynki i wstawiamy do piekarnika na 25-30 min., aż wierzch nieco się zrumieni. W międzyczasie mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku z łyżką cukru, aż zgęstnieje i powstanie kremowy sos. Polewamy nim nektarynki przed podaniem.
„Oto deser, który skruszy opór nawet osób będących na diecie. Owoce, mąka orkiszowa i mleko kokosowe – takiej kompozycji nie sposób się oprzeć!”
0,4 l
15,13 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies