Nektarynki pod kokosową kruszonką

Nektarynki pod kokosową kruszonką
Śniadania
6
Łatwy
30 min.
Ocena 3

Składniki

  • 5 - 7 nektarynek
  • 4 łyżki cukru trzcinowego Carrefour
  • 50 g masła Carrefour
  • 70 g mąki orkiszowej
  • 70 g wiórków kokosowych Carrefour
  • 150 ml mleka kokosowego

 

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Nektarynki kroimy w kosteczkę  i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy łyżką brązowego cukru. Masło rozcieramy z mąką, dwoma łyżkami cukru oraz wiórkami kokosa na kruszonkę. 

Krok 2

Kruszonką posypujemy nektarynki i wstawiamy do piekarnika na 25-30 min., aż wierzch nieco się zrumieni. W międzyczasie mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku z łyżką cukru, aż zgęstnieje i powstanie kremowy sos. Polewamy nim nektarynki przed podaniem.

„Oto deser, który skruszy opór nawet osób będących na diecie. Owoce, mąka orkiszowa i mleko kokosowe – takiej kompozycji nie sposób się oprzeć!”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
89
 

0,5 kg

9,78 zł/1 kg

15
39
 

0,2 kg

76,95 zł/1 kg

12
59
 

0,9 kg

13,99 zł/1 kg

7
09
 

0,1 kg

70,90 zł/1 kg

6
05
 

0,4 l

15,13 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu