Mąkę przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, wodę, sól oraz roztopione masło. Miksujemy całość na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia.
Śmietanę z cukrem ubijamy na gładki krem. Dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny i delikatnie mieszamy. Naleśniki smarujemy kremem mascarpone, dodajemy dżem truskawkowy i posypujemy startą gorzką czekoladą.
„We Francji nazywamy je crepes i przyrządzamy na wiele różnych sposobów. Każdy jest doskonały! Dzieci wiedzą to najlepiej!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.