Naleśniki z kremem mascarpone i dżemem truskawkowym

Naleśniki z kremem mascarpone i dżemem truskawkowym
Śniadania
2
Średni
25 min.
Ocena 3

Składniki na naleśniki z mascarpone i dżemem:

Jak przygotować naleśniki z serkiem mascarpone i dżemem?

Krok 1.

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, wodę, sól oraz roztopione masło. Całość miksujemy na gładkie ciasto.

Krok 2.

Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia.

Ciasto na naleśniki z kremem mascarpone i truskawkami

Krok 3.

Śmietanę z cukrem ubijamy na gładki krem. Dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny i delikatnie mieszamy.

Krok 4.

Naleśniki smarujemy kremem mascarpone, dodajemy dżem truskawkowy i posypujemy startą gorzką czekoladą.

Placki do naleśników z mascarpone i dżemem

„We Francji naleśniki z mascarpone i dżemem nazywamy crepes i przyrządzamy na wiele różnych sposobów. Każdy z nich jest doskonały! Dzieci wiedzą to najlepiej!”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
89
 

1 kg

7
99
 

10 szt.

0,80 zł/1 szt.

5
69
 

1 l

6
69
 

9 l

0,74 zł/1 l

2
19
 

1 kg

8
35
 

0,2 kg

41,75 zł/1 kg

9
49
 

0,25 kg

37,96 zł/1 kg

4
35
 

0,2 kg

21,75 zł/1 kg

5
59
 

0,5 kg

11,18 zł/1 kg

3
59
 

0,27 kg

13,30 zł/1 kg

1
80
 

8,99 zł/1 kg

9
49
 

0,1 kg

94,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu