Naleśniki z kremem mascarpone i dżemem truskawkowym

Naleśniki z kremem mascarpone i dżemem truskawkowym
Śniadania
2
Średni
25 min.
Ocena 3

Naleśniki z mascarpone i dżemem mogą być alternatywą dla posiłków o każdej porze dnia. Słodkie śniadanie, pożywny obiad a może pyszna przekąską w towarzystwie kawy? W tym sytuacjach sprawdzą się wyśmienicie! Sprawdź, jak przygotować krem z mascarpone do naleśników i wypróbuj naszą recepturę!

Składniki na naleśniki z mascarpone i dżemem

Ciasto na naleśniki

Krem mascarpone

Dodatkowo

Jak przygotować naleśniki z serkiem mascarpone i dżemem?

Krok 1.

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, wodę, sól oraz roztopione masło. Całość miksujemy na gładkie ciasto.

Krok 2.

Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia.

Ciasto na naleśniki z kremem mascarpone i truskawkami

Krok 3.

Śmietanę z cukrem ubijamy na gładki krem. Dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny i delikatnie mieszamy.

Krok 4.

Naleśniki smarujemy kremem mascarpone, dodajemy dżem truskawkowy i posypujemy startą gorzką czekoladą

Placki do naleśników z mascarpone i dżemem

„We Francji naleśniki z mascarpone i dżemem (lub truskawkami – bo takowe również możemy dodać do naleśników) nazywamy crepes i przyrządzamy na wiele różnych sposobów. Każdy z nich jest doskonały! Dzieci wiedzą to najlepiej!”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
29
 

1 kg

15
99
 
16,99 zł cena sprzed obniżki

20 szt.

0,80 zł/1 szt.

Promocja
4
19
 

0,5 l

8,38 zł/1 l

1
15
 

1 l

1
85
 

1 kg

10
49
 

0,2 kg

52,45 zł/1 kg

10
79
 

0,25 kg

43,16 zł/1 kg

4
45
 

0,2 kg

22,25 zł/1 kg

4
89
 

0,5 kg

9,78 zł/1 kg

4
89
 

0,41 kg

11,93 zł/1 kg

6
55
 

0,08 kg

81,88 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu