Krok 1
Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Pieczarki skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Posypujemy estragonem, świeżymi listkami tymianku i parmezanem. Pieczemy przez 15 minut.
Kromki chleba grillujemy. Pomidorki kroimy w ćwiartki, mieszamy z rucolą, skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem oraz solą.
Fasolkę podgrzewamy w garnuszku, doprawiamy ją wędzoną papryką, solą oraz pieprzem.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy nacięte wcześniej kiełbaski oraz kaszankę. Na osobnej patelni układamy plastry boczku. Powoli podgrzewamy, tak aby cały tłuszcz się wytopił, a boczek stał się rumiany. Ściągamy plastry z patelni i rozkładamy na ręcznikach papierowych, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na rozgrzaną patelnię wbijamy jajka i przygotowujemy jajka sadzone, uważając aby żółtko pozostało płynne.
Wszystko wykładamy na talerz, sałatkę podajemy w osobnym naczyniu. Jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
"Idealne śniadanie na DZIEŃ TATY."
15 szt.
1,33 zł/1 szt.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies