Lekki omlet z pomidorami malinowymi, szpinakiem, papryką i oliwkami

Lekki omlet z pomidorami malinowymi, szpinakiem, papryką i oliwkami
Śniadania
1
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 3 jajka marki BIO Carrefour
  • pomidor malinowy
  • masło osełkowe marki Carrefour
  • garść szpinaku baby
  • ćwierć papryki
  • pół małej cebuli
  • 5 zielonych oliwek marki Carrefour
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • dwie łyżki miękkiego koziego sera
  • kiełki

 

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy posiekaną drobno paprykę oraz pokrojone oliwki. Podsmażamy całość ok. 3 min. Jajka rozbijamy w osobnym naczyniu i roztrzepujemy, aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Powstałą masę przelewamy na patelnię i smażymy ok. 3-4 min. W międzyczasie kroimy pomidora na drobną kostkę. Posypujemy nim omleta. 

Krok 2

Dodajemy świeże listki szpinaku, posiekaną pietruszkę oraz połowę porcji sera koziego. Zawijamy omleta z jednej strony, aby powstała koperta i smażymy pod przykryciem ok. 3-4 min. Przed podaniem posypujemy kozim serem oraz zieloną pietruszką.

„Klasyczny francuski omelette – tak prosty i lekki, a tak bogaty w smaku!”
 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

2
85
 

0,5 kg

5,70 zł/1 kg

8
39
 

0,2 kg

41,95 zł/1 kg

4
99
 

1 kg

3
79
 

0,163 kg

23,25 zł/1 kg

1
99
 

0,025 kg

79,60 zł/1 kg

15
53
 

135,00 zł/1 kg

3
79
 

0,05 kg

75,80 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy