Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy posiekaną drobno paprykę oraz pokrojone oliwki. Podsmażamy całość ok. 3 min. Jajka rozbijamy w osobnym naczyniu i roztrzepujemy, aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Powstałą masę przelewamy na patelnię i smażymy ok. 3-4 min. W międzyczasie kroimy pomidora na drobną kostkę. Posypujemy nim omleta.
Dodajemy świeże listki szpinaku, posiekaną pietruszkę oraz połowę porcji sera koziego. Zawijamy omleta z jednej strony, aby powstała koperta i smażymy pod przykryciem ok. 3-4 min. Przed podaniem posypujemy kozim serem oraz zieloną pietruszką.
„Klasyczny francuski omelette – tak prosty i lekki, a tak bogaty w smaku!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.