Kuskus (lub kaszę jaglaną) podprażamy na suchej patelni i zalewamy 150 ml wody. Gotujemy 12 min. z odrobiną soli. Po zdjęciu z ognia trzymamy 5 min. pod przykryciem.
Nektarynki kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry. Na patelni podgrzewamy łyżkę miodu, smażymy nektarynki do lekkiego zarumienienia. Pod koniec posypujemy łyżeczką cynamonu.
Na drugiej patelni podprażamy płatki migdałów przez 3 min., aż nabiorą brązowej barwy.
Na talerz wykładamy kuskus (lub kaszę jaglaną). Dodajemy skarmelizowane nektarynki. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeżynami i listkami świeżej melisy. Skrapiamy łyżką oliwy.
„Latem zarządzam wymarsz z kuchni na świeże powietrze. Dlatego rządzić mają dania proste w przygotowaniu – takie jak to!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies