Kuskus (lub kaszę jaglaną) podprażamy na suchej patelni i zalewamy 150 ml wody. Gotujemy 12 min. z odrobiną soli. Po zdjęciu z ognia trzymamy 5 min. pod przykryciem.
Nektarynki kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry. Na patelni podgrzewamy łyżkę miodu, smażymy nektarynki do lekkiego zarumienienia. Pod koniec posypujemy łyżeczką cynamonu.
Na drugiej patelni podprażamy płatki migdałów przez 3 min., aż nabiorą brązowej barwy.
Na talerz wykładamy kuskus (lub kaszę jaglaną). Dodajemy skarmelizowane nektarynki. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeżynami i listkami świeżej melisy. Skrapiamy łyżką oliwy.
„Latem zarządzam wymarsz z kuchni na świeże powietrze. Dlatego rządzić mają dania proste w przygotowaniu – takie jak to!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.