Kuskus z nektarynkami i płatkami migdałów

Kuskus z nektarynkami i płatkami migdałów
Śniadania
2
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g kaszy kuskus lub jaglanej
  • 3 nektarynki
  • 2 łyżki płatków migdałów Carrefour
  • garść jeżyn
  • listki świeżej melisy
  • łyżka oliwy Terre d’Italia
  • łyżeczka cynamonu Carrefour
  • łyżka miodu Carrefour

 

Krok 1

Kuskus (lub kaszę jaglaną) podprażamy na suchej patelni i zalewamy 150 ml wody. Gotujemy 12 min. z odrobiną soli. Po zdjęciu z ognia trzymamy 5 min. pod przykryciem.
Nektarynki kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry. Na patelni podgrzewamy łyżkę miodu, smażymy nektarynki do lekkiego zarumienienia. Pod koniec posypujemy łyżeczką cynamonu. 

 

Krok 2

Na drugiej patelni podprażamy płatki migdałów przez 3 min., aż nabiorą brązowej barwy. 
Na talerz wykładamy kuskus (lub kaszę jaglaną). Dodajemy skarmelizowane nektarynki. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeżynami i listkami świeżej melisy. Skrapiamy łyżką oliwy.  

„Latem zarządzam wymarsz z kuchni na świeże powietrze. Dlatego rządzić mają dania proste w przygotowaniu – takie jak to!”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
19
 

0,25 kg

20,76 zł/1 kg

9
99
 

0,075 kg

133,20 zł/1 kg

6
99
 

1 szt.

2
29
 

0,018 kg

127,22 zł/1 kg

16
99
 

0,25 kg

67,96 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu