Do garnuszka wrzucamy płatki owsiane. Wlewamy mleko oraz wsypujemy cynamon. Gotujemy ok 10 min, aż owsianka zgęstnieje. Możemy w trakcie dolać trochę wody. Pod koniec gotowania dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Przelewamy do miseczek.
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy pestkę. Przekładamy do rondelka. Dodajemy miód oraz cynamon. Karmelizujemy śliwki ok 6-7 min aż nieco zmiękną i puszczą sok. Przekładamy je na owsiankę. Dekorujemy całość płatkami kokosa, orzechami laskowymi oraz orzechami włoskimi. Zjadamy od razu.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.