Jajeczne muffinki z szynką i pomidorami

Jajeczne muffinki z szynką i pomidorami
Śniadania
3-6
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

 

Krok 1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Formę na muffiny, przeznaczoną na 6 sztuk, nasmarować masłem. 

Do każdego wgłębienia włożyć plasterek szynki, a potem suszony pomidor. Następnie wbić po jednym jajku.

Krok 2

Wstawić formę do piekarnika na 15 min. Przed podaniem posypać świeżymi kiełkami.

 

„Wyczuwam w nich przyjemny aromat szynki. Idealne na Wielkanoc. Czyżby z wędzarni Carrefour?”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Wein Szynka wędzona w ziołach 80 g
0,08 kg
82,38 zł/1 kg
6,59 zł
Rolnik Pomidory suszone w oleju 650 g
0,38 kg
44,45 zł/1 kg
16,89 zł
Polmlek Masło ekstra osełkowe 300 g
0,3 kg
37,63 zł/1 kg
11,29 zł
GOH Kiełki buraka 40 g
0,04 kg
99,75 zł/1 kg
3,99 zł
Top Jaj Jaja z chowu ściółkowego L 10 sztuk
0,65 kg
15,68 zł/1 kg
10,19 zł

Zobacz również inne przepisy