Jajeczne muffinki z szynką i pomidorami

Jajeczne muffinki z szynką i pomidorami
Śniadania
3-6
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

 

Krok 1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Formę na muffiny, przeznaczoną na 6 sztuk, nasmarować masłem. 

Do każdego wgłębienia włożyć plasterek szynki, a potem suszony pomidor. Następnie wbić po jednym jajku.

Krok 2

Wstawić formę do piekarnika na 15 min. Przed podaniem posypać świeżymi kiełkami.

 

„Wyczuwam w nich przyjemny aromat szynki. Idealne na Wielkanoc. Czyżby z wędzarni Carrefour?”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Wein Szynka wędzona w ziołach 80 g
0,08 kg
87,38 zł/1 kg
6,99 zł
Rolnik Mediterana Pomidory suszone w oleju 280 g
0,165 kg
73,88 zł/1 kg
12,19 zł
Polmlek Masło ekstra osełkowe 300 g
0,3 kg
38,30 zł/1 kg
11,49 zł
GOH Kiełki lucerny 50 g
0,05 kg
61,80 zł/1 kg
3,09 zł
Top Jaj Jaja z chowu ściółkowego L 10 sztuk
10 szt.
1,00 zł/1 szt.
9,99 zł

Zobacz również inne przepisy