Grillowana kanapka z pieczoną piersią z indyka, camembertem, żurawiną i roszponką

Grillowana kanapka z pieczoną piersią z indyka, camembertem, żurawiną i roszponką
Śniadania
2
Łatwe
1h 30min

Składniki

  • 150 g fileta z indyka
  • 3 łyżki sosu sojowego Carrefour
  • 2 łyżki miodu JZNC
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 kromki żytniego pieczywa
  • 150 g sera camembert Carrefour
  • 2 łyżki żurawiny Carrefour
  • garść roszponki

Krok 1

Mięso myjemy, przekładamy na blaszkę do pieczenia. Następnie dodajemy miód, sos sojowy oraz ocet winny. W powstałej marynacie mieszamy mięso. Możemy odstawić na 1h do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Pieczemy mięso ok 70 min. Po wyjęciu studzimy i kroimy w cienkie plastry.

Krok 2

Kromki chleba grillujemy na patelni grillowej. Następnie camembert kroimy w plasterki i grillujemy. Na kromkę chleba nakładamy kilka listków roszponki, następnie 2-3 plastry indyka, 2-3 plasterki camemberta oraz łyżkę żurawiny. Przykrywamy kanapkę drugą kromką. Czynność powtarzamy.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

34
80
 

29,00 zł/1 kg

5
29
 

0,125 l

42,32 zł/1 l

7
99
 

0,25 kg

31,96 zł/1 kg

7
99
 

0,25 l

31,96 zł/1 l

5
19
 

0,45 kg

11,53 zł/1 kg

3
99
 

0,12 kg

33,25 zł/1 kg

5
79
 

0,26 kg

22,27 zł/1 kg

3
79
 

0,1 kg

37,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród