Grillowana kanapka z pieczoną piersią z indyka, camembertem, żurawiną i roszponką

Grillowana kanapka z pieczoną piersią z indyka, camembertem, żurawiną i roszponką
Śniadania
2
Łatwe
1h 30min

Składniki

  • 150 g fileta z indyka
  • 3 łyżki sosu sojowego Carrefour
  • 2 łyżki miodu JZNC
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 kromki żytniego pieczywa
  • 150 g sera camembert Carrefour
  • 2 łyżki żurawiny Carrefour
  • garść roszponki

Krok 1

Mięso myjemy, przekładamy na blaszkę do pieczenia. Następnie dodajemy miód, sos sojowy oraz ocet winny. W powstałej marynacie mieszamy mięso. Możemy odstawić na 1h do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Pieczemy mięso ok 70 min. Po wyjęciu studzimy i kroimy w cienkie plastry.

Krok 2

Kromki chleba grillujemy na patelni grillowej. Następnie camembert kroimy w plasterki i grillujemy. Na kromkę chleba nakładamy kilka listków roszponki, następnie 2-3 plastry indyka, 2-3 plasterki camemberta oraz łyżkę żurawiny. Przykrywamy kanapkę drugą kromką. Czynność powtarzamy.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Filet z piersi indyczej tacka
18,99 zł/1 kg
18,99 zł
Carrefour Sos sojowy 125 ml
0,125 l
39,92 zł/1 l
4,99 zł
Miód pszczeli wielokwiatowy "Jakość z Natury Carrefour", 250 g
0,25 kg
31,96 zł/1 kg
7,99 zł
Monini Ocet winny biały 250 ml
0,25 l
27,56 zł/1 l
6,89 zł
Oskroba Chleb żytni pełnoziarnisty 450 g
0,45 kg
7,76 zł/1 kg
3,49 zł
Carrefour Ser Camembert naturalny 120 g
0,12 kg
27,08 zł/1 kg
3,25 zł
Carrefour Classic Żurawina 260 g
0,26 kg
19,96 zł/1 kg
5,19 zł

Zobacz również inne przepisy