Grecki omlet z fetą i miętą

Grecki omlet z fetą i miętą
Śniadania
2
Łatwe
25min

Składniki na omlet:

  • 4 jajka Carrefour Bio
  • 100 g sera feta Carrefour Bio
  • 2-3 łyżki wody lub mleka
  • 100 g czarnych oliwek Carrefour
  • 2-3 łyżeczki masła Jakość z Natury Carrefour
  • cebula dymka
  • mięta Carrefour Bio
  • 1/3 łyżeczki oregano Carrefour Bio
  • pieprz

Krok 1

Jajka wbijamy do miski. Doprawiamy pieprzem oraz oregano. Wlewamy odrobinę wody lub mleka. Następnie całość ubijamy trzepaczką aż powstanie jednolita i puszysta masa. Na patelni rozpuszczamy masło. Przelewamy na nią masę jajeczną. Smażymy omlet 3-4 minuty. 

Krok 2

Następnie na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę fetę, czarne oliwki (możemy je wcześniej wypestkować). Posypujemy drobno posiekaną cebulą dymką, suszonym oregano oraz listkami świeżej mięty.

Smacznego

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu