Wiosenna sałatka z jajkiem, mozarellą i tymiankiem

Wiosenna sałatka z jajkiem, mozarellą i tymiankiem
Sałatki
1
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 8 liści młodej zielonej sałaty
  • 8 rzodkiewek
  • 8  kuleczki mini mozzarelli marki Carrefour
  • 2 jajka marki Carrefour
  • szczypiorek
  • świeży tymianek

Sos jogurtowo-ziołowy:

  • pół opakowania jogurtu greckiego marki Carrefour
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka liści bazylii
  • łyżka oliwy z oliwek Terra d'Italia
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz marki Carrefour

Krok 1

Umyte liście sałaty wkładamy do miseczki, dodajemy przekrojone na pół rzodkiewki oraz kulki mozzarelli. Następnie dołączamy ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki jajko. Wszystko posypujemy szczypiorkiem i świeżymi listkami tymianku. 

Krok 2

Do jogurtu wrzucamy starty czosnek, oliwę, zioła, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, aby składniki się "przegryzły" Przed podaniem polewamy sałatkę sosem.

„Dywersyfikacja składników to podstawa zdrowej, dobrze skomponowanej sałatki wiosennej.Idealna na Wielkanoc”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
39
 

1 szt.

2
59
 

1 szt.

16
99
 

20 szt.

0,85 zł/1 szt.

3
99
 
6,99 zł cena sprzed obniżki

1 szt.

-43%
6
99
 

1 szt.

2
85
 

0,15 kg

19,00 zł/1 kg

3
99
 
6,99 zł cena sprzed obniżki

1 szt.

-43%
1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

4
45
 

1 kg

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu