Sos jogurtowo-ziołowy:
Umyte liście sałaty wkładamy do miseczki, dodajemy przekrojone na pół rzodkiewki oraz kulki mozzarelli. Następnie dołączamy ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki jajko. Wszystko posypujemy szczypiorkiem i świeżymi listkami tymianku.
Do jogurtu wrzucamy starty czosnek, oliwę, zioła, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, aby składniki się "przegryzły" Przed podaniem polewamy sałatkę sosem.
„Dywersyfikacja składników to podstawa zdrowej, dobrze skomponowanej sałatki wiosennej.Idealna na Wielkanoc”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.